SIV JUVIK TVEITNES blir Chief Operating Officer (COO) med ansvar for organisasjon, prosessforbedringer og endringsprogrammer i mediehusene.
SIV JUVIK TVEITNES blir Chief Operating Officer (COO) med ansvar for organisasjon, prosessforbedringer og endringsprogrammer i mediehusene.

Schibsted skiller børs og katedral: Fusjonerer de kommersielle avdelingene, beholder mediehusene

Konsernet samler sine fire regionaviser i én resultatenhet, melder konsernet onsdag morgen.

Etter høstens utredning ble det onsdag klart hvordan Schibsted organiserer de fire regionavisene framover:

 • All kommersiell virksomhet knyttet til disse mediehusene samles i én enhet under morselskapet Schibsted Norge.
 • Redaksjonene opprettholdes som i dag, i egne selskaper, under hver sin sjefredaktør som også tar rollen som administrerende direktør i sitt selskap.

Det vil med andre ord si at Schibsted skiller ut børsen fra katedralen, og fusjonerer den kommersielle virksomheten til en felles enhet mellom Schibsted Norge og mediehusene.

De fire regionavisene består som egne aksjeselskaper, som i dag. Redaktørene Eivind Ljøstad, Lars Helle og Øyulf Hjertenes blir som sin Aftenposten-kollega Espen Egil Hansen nå også direktør i eget hus. Det er imidlertid kun Aftenposten-sjefen som blir en del av Schibsted Norges nye konsernledelse. Se sammensetningen nederst i saken. 

– Vi gjør disse endringene først og fremst for å øke farten i utviklingen av nye produkter og tjenester til abonnentene og annonsørene våre, sier Didrik Munch, konsernsjef i Schibsted Norge.

– Det har vært viktig for oss å lage en ubyråkratisk og effektiv organisasjon, der alt ansvar er tydelig plassert. Dette er en naturlig videreutvikling av det samarbeidet vi har bygd mellom disse mediehusene i flere år, sier Munch. 

TOR JACOBSEN blir kommersiell direktør i Schibsted-avisenes nye overbygning.
TOR JACOBSEN blir kommersiell direktør i Schibsted-avisenes nye overbygning.

Jacobsen og Tveitnes blir direktører

Tor Jacobsen, som i dag er produkt- og lesermarkedsdirektør i Aftenposten, blir en sentral brikke i den nye organisasjonen: Han blir kommersiell direktør for Schibsted Norges fire regionaviser. Det inkluderer både annonse, produkt og brukermarked.

Jacobsen har blant annet vært direktør i VG mobil og nå sist i Aftenposten.

I tillegg til redaksjonene og den kommersielle enheten, så samles fellesfunksjoner som økonomi, HR, trykk og distribusjon under en nyopprettet COO-stilling. Denne skal fylles av nåværende direktør i Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, Siv Juvik Tveitnes.

- En viktig del av denne lederens ansvar blir å arbeide med effektivisering og optimal bruk av ressursene, heter det i meldingen.

- Vi har vært opptatt av å bygge en organisasjon som forener behovet for samordning og større fart, med det brennende engasjementet for hvert enkelt mediehus og merkevarene. Dette løser vi ved sterk lokal tilstedeværelse i sentralt organiserte enheter, sier Juvik Tveitnes i pressemeldingen. Hun har også ledet prosjektgruppen som utredet modellen.

Hanne_Finstad_stor

Hanne Bryntesen Finstad blir strategi og prosjektdirektør, med ansvar for utvikling og oppfølging av konsernstrategien i hele Schibsted Norge.

30-åringen har det siste halvannet året arbeidet som prosjektleder med ansvar for konsernstrategi, og kommer fra konsernets eget trainee-program. Finstad blir også rådgiver for Schibsted Norges konsernsjef Didrik Munch.

Schibsted Norges ledergruppe…

…kommer etter organisasjonsendringen for abonnementsmediehusene til å bestå av:

 • CEO: Didrik Munch
 • Adm.dir. FINN: Sondre Gravir
 • Sjefredaktør og adm.dir VG: Torry Pedersen
 • Sjefredaktør og adm.dir. Aftenposten: Espen Egil Hansen
 • Kommersiell direktør for Schibsted Norge Abonnementsmediehus: Tor Jacobsen
 • COO Schibsted Norge: Siv Juvik Tveitnes
 • Strategi- og prosjektdirektør Schibsted Norge: Hanne Bryntesen Finstad
 • Adm.dir. Schibsted Vekst: Lars Vangen Jordet
 • Konserndirektør Annonse: Per Håkon Fasting    
Til toppen