Da Pondus og Lunch flyttet fra Egmont til tegneserieagent Håkon Strands nystartede forlag la de ved denne tegningen.

Seriene Pondus og Lunch flytter fra Dagbladet til VG

– Vi har mye å takke Dagbladet for, men nå var tiden inne for å starte et nytt kapittel, sier Pondus-skaper Frode Øverli.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fra og med fredag 1. mars vil Lunch og Pondus bli et fast, daglig innslag i VG, skriver de i en pressemelding. De har vært hjemmehørende hos Dagbladet i en årrekke, men nå er det altså over. 

– Vi har holdt på en stund, og det er en utfordring ikke å bli gående i egne fotspor. Jeg er bevisst på det, og derfor er det viktig for meg å utvikle serien hele tiden, forteller Pondus-skaper Frode Øverli i en pressemelding. 

– Bør passe godt i VG

I pressemeldingen tar Øverli til orde for at Pondus trolig er fornøyd med nå å skulle være en fast del av VG.

– Han er jo en folkelig fyr. Vi har mye å takke Dagbladet for, men nå var tiden inne for å starte et nytt kapittel, sier Øverli.

Det samme tror mannen bak Lunch, Børge Lund, om sin hovedkarakter Kjell, skal vi tro pressemeldingen. 

 – Kjell er jo en tabloid fyr og passer godt i en tabloid avis. Han har en direkte væremåte, snakker rett fra levra og gjerne i overskrifter. Det bør passe godt til VG.

Nyhetsredaktør i VG, Tora Håndlykken, er godt fornøyd med å hente de nye seriene. 

– Journalistikken er kjernen i alt det vi driver med og naturligvis det viktigste for VG. Men en avis og en nettavis er mye mer, og det å være gode på underholdning er naturligvis også sentralt for oss. At to av Norges mest populære tegneserier nå blir en del av VG, er vi derfor glade for, sier Håndlykken i meldingen. 

Endringer i Aftenposten

Også Aftenposten meldte torsdag om endringer blant sine tegneserier. Etter 80 år er det slutt for Fantomet, og Nemi, Lunch og Bestis skal inn på tegneseriesidene i avisa. 

Det betyr at, som avisa selv skriver, «FantometPerler for svinEm og Skarpe kanter rir inn i solnedgangen». 

Sjefredaktør i Aftenposten, Espen Egil Hansen, skriver i sin kommentar om Fantomet-utskiftningen at dette ikke har vært et enkelt valg å ta. 

«Det har ikke vært noen lett beslutning å ta. Det var Aftenposten som hentet ham til Norge, rett før annen verdenskrig. Hos oss har Fantomet – Ånden som går – satt tidenes ansettelsesrekord. I omskiftelige tiår har han representert noe uomgjengelig, som avisen selv, for leserne og for oss som har jobbet her», skriver han. 

Powered by Labrador CMS