Tore Aasheim, redaktør i Cupido. Nå er han valgt til førsteplass i Oppdal SV.
Tore Aasheim, redaktør i Cupido. Nå er han valgt til førsteplass i Oppdal SV. (Foto: Beate A. Tecza)

FOLK

Sexredaktør Tore Aasheim skal svinge pisken i lokal­politikken for SV

Cupidos sjefredaktør blir politiker: – Oppdal sliter med å øke befolkningstallet, så da hjelper det kanskje med en Cupido-redaktør.

For ganske nøyaktig ett år siden ble det kjent at sjefredaktør Tore Aasheim i Opdalingen sluttet i lokalavisa for å bli ny sjefredaktør i det erotiske magasinet Cupido.

Nå tar karrieren også nye former: Aasheim er valgt til førsteplass på SVs liste i Oppdal – den samme kommunen han var lokalavisredaktør i.

– Oppdal sliter med å øke befolkningstallet, så da hjelper det kanskje å ha en redaktør fra Cupido inn i politikken. Målet er å passere 7.000 innbyggere og jeg vil hjelpe til med å få fart på sakene, ler han til Medier24.

Aasheim har bodd i Oppdal i snart seks år og mener selv det var på tide å gjøre en innsats i lokalsamfunnet.

– Hvordan blir det å både være aktiv i journalistikken – og i politikken?

– Jeg tar med meg det beste fra to verdener. Cupido er et seksualpolitisk magasin som skriver om intimitet og nytelse, men vi har også en politisk agenda som går godt overens med SVs. Men de gangene det vil oppstå noen utfordringer med habilitet, så får jeg gå en ekstra runde med meg selv.

– Men blir det noen publisistiske utfordringer av å bekle begge posisjoner?

– Lokalpolitikk i Oppdal, med debatter om skiløyper, har lite til felles med rikspolitikk og Cupido, bortsett fra at begge er glade i god glid.

– Hvordan tror du det blir å svinge pisken i lokalpolitikken?

– Haha, det blir moro. Jeg var med på fylkesårsmøtet i Trøndelag SV sammen med en annen SV-politiker som er sexolog – og vi fikk sammen gjennomslag for at SV skal være et sexpositivt parti. 

Til toppen