Silje Rønning Kampesæter er ansatt i Forsvaret Forum.
Silje Rønning Kampesæter er ansatt i Forsvaret Forum. (Foto: Forsvarets Forum)

FOLK

Silje Rønning Kampesæter er ny journalist i Forsvarets forum: – Gleder meg

Aftenpostens tidligere Midtøsten-stringer, Silje Rønning Kampesæter, skal dekke utenrikspolitikk for Forsvarets forum.

Forsvarets forum har sikret seg Silje Rønning Kampesæter som ny journalist. Hun sier til Medier24 at hun hovedsakelig skal jobbe med Forsvarets forum sine digitale kanaler og utenrikspolitikk. 

Hun begynte i jobben mandag, og ringer Medier24 fra fremleggingen av rapporten om Norges innsats i krigen i Libya for utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. 

– Jeg begynte akkurat i grevens tid til å få med meg det her, og det er jeg veldig glad for, sier hun til Medier24. 

Tidligere har hun blant annet jobbet som stringer for Aftenposten i Midtøsten, men har den siste tiden jobbet frilans. I tillegg har hun journalistutdanning fra Høgskolen i Oslo og Akershus (nå OsloMet). 

 

Vil fordype seg

Hun sier muligheten til å fordype seg i ulike fagfelt, jobbe med temaer som lenge har interessert henne og ikke minst muligheten til å gjøre det fra Oslo var en av hovedgrunnene til at hun takket ja til stillingen. 

– Det som skiller Forsvarets forum fra en rekke andre arbeidsplasser, er at de har et mer avgrenset fagfelt enn mange andre, og man får muligheten til å dykke dypt ned i ett spesifikt fagområde. Det ser jeg på som en fordel med en arbeidsplass som dette, sier hun. 

Nå gleder hun seg til å lære mer om Forsvaret og temaene de jobber med. 

– Jeg gleder meg også til å jobbe med så utrolig kunnskapsrike kollegaer, og å lære enda mer om ett spesifikt fagfelt. Og så passer det ekstra godt akkurat nå å kunne dekke disse fagfeltene fra Oslo, sier hun.

LES OGSÅ: 45 personer konkurrerer om fast stilling i Forsvarets forum. Se hele lista her

 

– Vil styrke oss digitalt

Forsvarets forums digitalredaktør Ole Kåre Eide sier at de er glade for å få Kampesæter med på laget. 

– Vi har ansatt Silje for å styrke oss både digitalt og på papir. Hun er en svært kompetent journalist, som er det vi trenger for å styrke oss på de områdene. I tillegg har hun kompetanse på utenriks-, forsvars- og sikkerhetspolitikk, som vi også trenger, sier Eide til Medier24. 

Han understreker at enn så lenge er stillingen et engasjement frem til nyttår, og at hun er en av kandidatene til den faste stillingen som journalist hos dem. Prosessen rundt den faste ansettelsen er avhengig av noen interne avgjørelser i Forsvaret.

Til toppen