Siri Åbø Wiersen (26) er fast ansatt som journalist for Svalbardposten. Foto: Ingrid Ballari Nilssen.
Siri Åbø Wiersen (26) er fast ansatt som journalist for Svalbardposten. Foto: Ingrid Ballari Nilssen.

FOLK

Siri Åbø Wiersen (26) har fått fast jobb i Svalbardposten

Svalbardposten utvider redaksjonen med ny fast ansettelse. – Vi er glad for å få en ung kvinnelig journalist på laget, sier redaktør Hilde Røsvik.

Siri Åbø Wiersen er fortiden sommervikar i Svalbardposten, og hun tiltrer den faste stillingen 1. september. 

Åbø Wiersen er utdannet journalist ved Høyskolen Kristiania, og har tatt grunnfag i sosiologi i tillegg til Praktisk pedagogisk utdanning (PPU). Wiersen kommer opprinnelig fra Sauda, men har bodd i Bergen de siste årene. 

– Jeg gleder meg til å fortsette oppholdet på Svalbard, og er takknemlig for at redaksjonen velger å staste ungt. Det å få fast jobb så tidlig etter endt utdanning er ikke noe jeg hadde turt å håpe på, og jeg føler meg heldig som har fått muligheten, sier Åbø Wiersen til Medier24. 

Åbø Wiersen gleder seg å bli bedre kjent med samfunnet på Svalbard og i Longyearbyen. 

– Med tanke på at jeg skiller meg ut i redaksjonen både med kjønn og alder håper jeg at jeg kan bidra med nye innfallsvinkler, og ellers være et positivt innslag i en god avis, sier hun. 

Svalbardposten har fra september tre faste journaliststillinger og redaktør Hilde Røsvik er fornøyd med ny ansettelse. 

– Vi er glad for å få en ung kvinnelig journalist på laget. Hun ser på Longyearbyen med nye øyne og vil etterhvert få et nettverk av yngre kilder, sier redaktør Hilde Røsvik.

Til toppen