70 millioner i koronasmell for Viaplay- og TV3-eier NENT

Salget er nede to prosent, men mediekonsernet øker antallet strømmekunder med 100.000.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Torsdag morgen presenterte NENT sine resultater fra første kvartal i 2020 og det viser at omsetningen går ned med drøye to prosent og ender på 3,657 mrd (sek).

Likevel er driftsmarginene solide i selskapet, som ender med en nettoinntekt på 157 millioner.

Underliggende viser tallene at selskapet opplever, som Netflix og andre strømmegiganter i disse koronatider, å få et økt tilfang av kunder. Antallet Viaplay-abonnenter økte med 314.000 fra første kvartal i 2019 til nå.

Annonsesmell

Fra kvartalspresentasjonen til NENT Q1 2020.

Totalt har de 1,671 millioner abonnenter, viser ferske tall.

– Det sterke momentumet vi hadde bygd opp i 2019 fortsatte til begynnelsen av 2020, men spredningen av koronaviruset har hatt en vesentlig innvirkning på driften vår fra mars og fremover, forteller konsernsjef Anders Jensen i NENT.

Tallene viser at annonsesalget var nede med 13 prosent som en følge av koronakrisen og for mars alene var de nede 17 prosent. Jensen estimerer at apriltallene blir enda verre og er nede på 25 prosent.

– Denne krisen vil ha varige effekter på medielandskapet, sier konsernsjefen og viser til strategien om å satse på brukerinntekter og gjøre seg mindre avhengig av reklameinntekter står sentralt.

Varsler ekspansjon til andre land

Koronakrisen har sørget for at NENT har innført et kostnadsprogram på 700 millioner svenske kroner - ved å ta ut effekt fra 2019 og sette investeringer på bremsen. Jensen sier at de enkelt kan sette i gang det de satte ting på pause når koronaen er over.

Nylig satte de opp en operasjon på Island og konsernsjefen varsler i kvartalspresentasjonen at de kommer til å ekspandere ytterligere.

–Lanseringen på Island i begynnelsen av denne måneden har gått veldig bra, og vi planlegger videre geografisk ekspansjon i 2021.

Fra kvartalspresentasjonen til NENT Q1 2020.
Powered by Labrador CMS