ANB-redaksjonen i LO Medias lokaler.
ANB-redaksjonen i LO Medias lokaler. (Ole Palmstrøm)

Det går mot ned­bemanning i Avisenes Nyhets­byrå (ANB): Går fra fire til én ansatt

- Vi ser oss nødt til å slanke organisasjonen, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Kjell Werner.

Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) nedbemanner fra fire til en ansatt. Fra nyttår vil byrået konsentrere virksomheten til leveranse av kommentarer til Amedia-avisene og noen andre medier

Det opplyser ANB i en melding.

- Vi ser oss nødt til å slanke organisasjonen og legge om virksomheten. Bakgrunnen er at Amedia-konsernet ikke forlenger avtalen om leveranse av nyheter fra det kommende årsskiftet. Avtalen har vært den klart viktigste inntektskilden til å sikre driften av nyhetsbyrået de siste årene, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Kjell Werner i Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

  • Se live-intervju om ANB-redaktør Kjell Werner her

- Vi må tilpasse oss den nye virkeligheten

Høsten 2016 ble ANB solgt fra Amedia til LO Media.

Samtidig ble det inngått en avtale med Amedia om fortsatt leveranse av nyheter og kommentarer til konsernets aviser. ANB har siden 2014 konsentrert virksomheten til nyheter og kommentarer om politikk, samfunn og arbeidsliv.

De siste to årene har ANB også hatt Dagsavisen, Klassekampen, Agendamagasin og LO Media på kundelista, heter det.

- Men nå er det endrede rammevilkår. Med reduserte inntekter må vi tilpasse oss den nye virkeligheten. Vi er godt fornøyde med at vi har gjennomført en rask prosess der vi har funnet gode løsninger med Dagsavisen og LO Media slik at to av de fire ansatte er sikret faste jobber i disse bedriftene, sier ANB-sjefen i meldinga.

Kjell Werner forteller at én ANB-journalist går av med pensjon 1. mars, mens han selv blir eneste ansatte igjen i ANB.

Amedia inngår en ny 2-årig avtale med ANB om leveranse av daglige kommentarer til alle konsernets aviser. Det legges også opp til et tettere samarbeid mellom ANB og Dagsavisens kommentaravdeling, heter det.

ANB driver i dag nettstedet siste.no. Det er foreløpig ikke klart hva som skal skje med det etter 1. januar.

Til toppen