Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK.
Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK. (Ole Gunnar Onsøien)

Grethe Gynnild-Johnsen slutter som leder for NRKs distriktsdivisjon: - Oppgaven min er fullført

- 150 reisedøgn i 10 år ble nok, sier hun. Men hun fortsetter i NRK med andre oppgaver.

Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK slutter i lederjobben - i en stilling hun har hatt i lang tid.

- Nå er oppgaven jeg fikk for ti år siden fullført fra min side. De straks tusen flinke medarbeiderne i NRKs største divisjon er samlet i ett velfungerende rike. For min del er opp mot 150 reisedøgn i året i ti år nok. Jeg har behov for å prioritere annerledes, forteller distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK.

I september er det ti år siden alle deler av NRKs virksomhet utenfor hovedkontoret på Marienlyst ble samlet under en direktør som dermed fikk ansvaret for NRKs største divisjon.

Gynnild-Johnsen har hatt funksjonen helt siden starten. I starten av sommeren varslet Gynnild-Johnsen kringkastingssjefen at hun ønsket å gå av.

- Ledere skal ikke sitte for lenge i samme funksjoner, uansett hvor endringsvillig en er. Jeg har organisert og omorganisert, bygd stein på stein og samlet NRK-riket utenfor Marienlyst til en sterk og bærekraftig divisjon med stort regionalt og nasjonalt ansvar på alle plattformer. Det har vært ti fantastiske år i den mest spennende jobben i NRK. Men nå er det på tide å slippe andre til, sier hun i meldinga. 

  • Se hele intervjuet med Gynnild-Johnsen i forbindelse med hennes avgang: 

– Er ikke skapt for å sitte i ro

Hun er fortsatt hemmelighetsfull rundt hva konkret de nye oppgavene hennes kommer til å bli, og understreker at hun skal fortsette i jobben fram til arvtakeren hennes er på plass.

– Jeg er ikke skapt for å sitte i ro, men de nye oppgavene må vi komme tilbake til på et senere tidspunkt, sier hun til Medier24. 

De årene hun har vært i NRK har hun hatt ansvaret for alt fra Dagsrevyen til sakte-TV. 

– NRK er en fantastisk arbeidsplass. Jeg har vært leder med personalansvar i nærmere 20 år - og det som er det fine med NRK er at man kan få nye muligheter, sier hun. 

Hun sier at den tyngste tiden i jobben har vært i sommer, i perioden rett etter at NRK Finnmarks redaktør Morten Ruud mistet livet i en ulykke. 

– Støy rundt omstruktureringer, det lever vi med. Det vil det komme enda mer av framover, og det er ingen tvil om at NRK vil komme til å endre seg hurtig. Men når du står oppe i det, og mister en kjær venn og kollega, da er det tungt å være både leder og medarbeider, sier hun. 

LES OGSÅ: Det ble bråk da hun kutta i NRKs distriktssendinger. Men Grethe Gynnild-Johnsen står på sitt (for abonnenter)

 

Fortsetter i NRK

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen beskriver Grethe Gynnild-Johnsen som en sterk og svært dedikert leder. 

- Grethe har ledet distriktdivisjonen med full innsats 24/7 i ti år. Og det vet jeg at hun kommer til å fortsette med inntil en ny direktør er på plass. Grethe har gjennomført store, viktige og krevende endringer i løpet av disse årene. Jeg har forståelse for at hun mener ti år er nok, i det som kanskje er den mest utfordrende stillingene i hele NRK. Jeg er imponert over Grethes innsats, sier Eriksen.  

Den avtroppende distriktsdirektøren skal fortsette i NRK med nye oppgaver, men kanalen opplyser at det ikke er klart hva hun skal gjøre.

- Jeg er i dialog med sjefen om andre oppgaver, men det er ikke tema akkurat nå. Vi skal utvikle og drifte divisjonen som normalt i månedene framover. Vi er i gang med en rekke strategiske oppgaver som vil få spennende betydning for NRKs distriktskontorer og de nasjonale fagområdene vi forvalter utenfor Marienlyst. Det arbeidet skal fortsette som normalt, helt uavhengig av når ny distriktsdirektør er på plass. Det har sjefen vært helt tydelig på, understreker hun. 

Stillingen som direktør for Distriktsdivisjonen lyses ut både internt og eksternt i løpet av kort tid, opplyser NRK.

Til toppen