Harald Stanghelle er leder for hovedprogramkomiteen i Arendalsuka.
Harald Stanghelle er leder for hovedprogramkomiteen i Arendalsuka. (Ole Gunnar Onsøien)

Harald Stanghelle blir ny programleder i NRK P1+: – Jeg grugleder meg

– Dette er jeg veldig spent på og jeg er aldri så lite nervøs.

Nå er det klart hva Harald Stanghelle skal gjøre etter tiden som redaktør i Aftenposten. På direkten under eldrekanalen NRK P1+ ble det klart at han blir ny programleder i kanalen.

– Vi skal jobbe med å finne formen på det, men jeg er helt sikker på at lytterne kan forvente seg samtaler, refleksjon og møter med mennesker som har noe å snakke om. Jeg er dårlig på pludring og enda dårligere på pludring i radioen, sa han i et intervju med programleder Viggo Valle i P1+ sitt frokostshow fredag morgen.

 

– Ble overrasket

Enn så lenge har ikke programmet fått noe navn ennå, men de jobber med saken. Det som derimot er kjent er at det blir et fast radioprogram på eldrekanalen på fredager klokken 12:30 og at de begynner rett over nyttår.

– Du er jo et kjent mediemenneske og har nettopp avsluttet jobben i Aftenposten. Hvorfor sa du ja til dette? spurte Valle på direkten.

– Jeg ble overrasket og glad da jeg ble spurt om å være programleder for et program som dette. Da jeg sluttet i Aftenposten som redaktør, sa jeg at det var for å få et taktskifte når jeg nå skal på oppløpssiden av yrkeslivet mitt – og dette er definitivt et taktskifte, sa Stanghelle og fortsatte:

– Jeg er debutant nå og det å debutere i yrkeslivet som 62-åring er både stort og et privilegium.

Stanghelle skal fortsette å ha en ukentlig kommentar i Aftenposten. 

– Harald Stanghelle er en glimrende intervjuer og formidler og dette tror vi kommer til å slå meget godt an blant våre lyttere, sier programsjef Line Gevelt Andersen i NRK i en melding.

 

– Jævla god idé

Til Medier24 forteller Stanghelle at det bare er noen dager siden det ble inngått en avtale mellom ham og NRK.

– Dette er en konsekvens av at jeg nå er fri til å gjøre denne typen ting. Det kom overraskende på meg at jeg fikk tilbud om et program som dette, sier han.

I september ble det kjent at han slutter som redaktør i Aftenposten.

– Jeg hadde sett for meg mange ting. Men jeg hadde ikke sett for meg å bli programleder hver fredag. Da ideen kom, syns jeg den var jævla god. Jeg tenkte litt på det og var ikke vond å be, sier han.

– Hvordan er det å bli statsansatt i en alder av 62 år?

– Hehe, det er ikke en heltidsjobb, men jeg har en avtale med NRK for ett år. Avtalen er å lage 40 programmer, svarer han.

 

– Noe helt annet

Som kommentator i Aftenposten var Stanghelle ofte på radio og TV, og ikke minst på Aftenposten-TV på nett.

– Dette er noe helt annet, som vil kreve at jeg setter meg ned og begynner fra start. Jeg må erkjenne at jeg her ikke kan flyte på gammel rutine, men må lære noe fra bunnen av.

– Dette blir som å ta førerkortet på nytt. Når jeg tenker på det har jeg nok en følelse av å gruglede meg, sier han.

Til NRK Alltid nyheter fortalte Stanghelle fredag morgen at hans drømmegjest er Kong Harald i fri dressur. Da Stanghelle intervjuet kongen i forbindelse med hans 80-årsdag, oppdaget han at kongen var mye mer spennende å snakke med enn han trodde.

Der kom det også fram at i det halvannen time lange programmet vil være musikkinnslag, for å bryte opp mellom gjester.

Til toppen