Leiar Hege Iren Frantzen i Norsk Journalistlag.
Leiar Hege Iren Frantzen i Norsk Journalistlag. (Ole Alexander Saue)

Hege Iren Frantzen går av som leder av NJ: Takker nei til gjenvalg

– Ingen enkel avgjørelse.

23. mars 2017 ble Hege Iren Frantzen valgt til ny leder av Norsk Journalistlag. Nå tre og et halvt år senere, velger hun å takke nei til gjenvalg. Det melder hun selv på Facebook.

«Det er ingen enkel avgjørelse å svare nei på spørsmålet om gjenvalg til et verv hvor man får jobbe med så mye viktig og interessant, men det kjennes rett å gjøre det nå: Jeg tar ikke gjenvalg som leder av NJ på landsmøtet til våren», skriver hun.

Frantzen tok over vervet etter Thomas Spence, som gikk tilbake til rollen som politisk journalist i Aftenposten.

Den avtroppende NJ-lederen forteller at hun har hatt tillitsverv i Norsk Journalistlag siden 1997, på heltid fra 2006. Først i Norsk Journalistlag i NRK, NRKJ og så sentralt i NJ.

«Det er virkelig en ære og en glede å få lov til å jobbe med og for alle de dyktige journalistene og tillitsvalgte som organisasjonen vår favner. Det kommer jeg også til fortsette med helt frem til landsmøtet i mars 2021. Men, dere vet jo at jeg er opptatt av gode prosesser. Derfor synes jeg det er viktig at organisasjonen får denne beskjed nå og har tid nok til å finne ut hvem som skal velges til ledervervene i organisasjonen på kommende landsmøtet. Frem til det skal jeg fortsette å lede NJ på fulltid, så dette er på ingen måte noe takk for meg. Det får komme senere», skriver hun.

 

Det er ingen enkel avgjørelse å svare nei på spørsmålet om gjenvalg til et verv hvor man får jobbe med så mye viktig og...

Publisert av Hege Iren Frantzen Tirsdag 13. oktober 2020
Til toppen