Oslo  20180518.
Journalister demonstrerer mot streikebryteri på Marienlyst. Det er stor frustrasjon blant alle NRK-journalistene fordi NRK publiserer nytt innhold av journalister som er i streik, og fordi andre NRK-medarbeidere blir beordret til å ta arbeidsoppgavene til journalister i streik. NRKs streikeleder Jarle Roheim Håkonsen holder apell.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Oslo 20180518. Journalister demonstrerer mot streikebryteri på Marienlyst. Det er stor frustrasjon blant alle NRK-journalistene fordi NRK publiserer nytt innhold av journalister som er i streik, og fordi andre NRK-medarbeidere blir beordret til å ta arbeidsoppgavene til journalister i streik. NRKs streikeleder Jarle Roheim Håkonsen holder apell. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix (Foto: Junge, Heiko / NTB Scanpix)

Jarle Roheim Håkonsen slutter i NRK. Blir ny kommunikasjons­sjef i Arbeiderpartiet

Blir tatt av skjermen med umiddelbar virkning.

Nå blir han kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, opplyser NRK i en melding.

– Vi ønsker å takke Jarle for den gode jobben han har gjort i NRK, som journalist, programleder, reporter, nyhetsanker og korrespondent. Nå ønsker han å gjøre noe nytt, og det er selvfølgelig trist, men sånn er livet. Vi ønsker Jarle lykke til i ny jobb og er takknemlige for at vi fikk ha ham om bord så lenge, sier Kyrre Nakkim, programdirektør i NRK. 

Håkonsen begynte i NRK i 1996, og var i perioden 2006  2009 NRKs korrespondent i Brussel. I tillegg til å ha ledet TV-aksjonen i 2015 og programmet «Standpunkt», har han vært sentral i flere av NRKs valgdekninger. 

Nå går han over i politikken og blir kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, skriver de i meldinga.

– Jeg har hatt mer enn 20 fantastiske år i NRK, men da tilbudet kom om å jobbe tett på norsk topp-politikk, følte jeg tida var inne for å ta en ny utfordring. Jeg tror jeg kan få brukt andre sider av meg selv, både utdanningen som statsviter og gleden av å argumentere, sier Håkonsen. 

Hvem som tar over for Håkonsen i «Dagsrevyen» er ikke avklart enda, opplyser NRK.

Til toppen