Etter å ha bygget opp Discoverys sportssatsing gir Jan-Erik Aalbu seg nå i TV-selskapet.
Etter å ha bygget opp Discoverys sportssatsing gir Jan-Erik Aalbu seg nå i TV-selskapet. (Foto: Scanpix)

Nok en Discovery-topp forlater skuta. Sportsdirektør Jan-Erik Aalbu blir sjef for Ullevaal Media Center

«Sportsnomaden» gir seg etter snart sju år i TV-gruppa, for å lede det fotballeide produksjonsselskapet. Eirik Koren overtar som midlertidig leder for Discoverys sportsavdeling.

Discoverys sportsdirektør Jan-Erik Aalbu blir administrerende direktør for det Ullevaal Media Center (UMC).

Det melder Discovery onsdag formiddag. Eirik Koren blir midlertidig leder for Discoverys sportsavdeling.

Aalbu har hatt mange jobber innen både fotball, hopp, andre idretter og ikke minst mediebransjen. Nå var det riktig å bytte jobb igjen, sier han: 

– Før jeg begynte i Discovery hadde jeg knapt hatt en jobb i mer enn to år av gangen. Nå har jeg vært i Discovery i 6,5 år. Det kan bli en rekord som blir vanskelig å slå.

– Jeg er takknemlig for alt jeg har fått være med på i min tid i Discovery. Jeg har fått bygge opp en fantastisk fin sportsavdeling. Jeg har fått lov til å realisere planen og visjonen vi la for snart tre år siden, «Fotball til folket», og jeg har fått være med på en opptur i norsk mediehistorie vi aldri har vært vitne til før. Det er jeg utrolig glad for, sier Aalbu videre.

Han understreker at en viktig oppgave i den nye jobben også blir å samarbeide med sin nåværende arbeidsgiverUMC produserer blant annet studiosendinger for flere av Discoverys sportssendinger. 

 

Nok en i rekken som slutter

Aalbu blir dermed nok en leder som slutter i TV-gruppa: 

  • Tidligere i vinter gikk både toppsjef Harald Strømme og digitaldirektør Sindre Østgård på dagen, etter uenigheter med eierne. 
  • Sportsavdelingen er også blitt hardt rammet; tidlige år varslet Discoverys OL-sjef Mads Yngve Storvik at han ville gi seg etter et drøyt år, for å bli direktør og sjefredaktør i NTB. 

Og når sportsdirektøren nå gir seg, gjør han det midt i sportsavdelingens kanskje viktigste år - med norsk fotball. Og et drøyt halvår før Discovery skal sende sitt første OL. 

Om skiftet sier Aalbu:

– Det er tungt å si farvel til alle de flinke og hyggelige folkene i Discovery, men da tilbudet kom, føltes det riktig å prøve noe nytt, sier han.

- Jeg kjenner UMC og folkene som jobber der svært godt. UMC har de siste årene vært med å løfte Eliteserien, norsk toppfotball og flere andre store sportsrettigheter som TV-produkt.

- Nå får jeg fortsette å jobbe med det jeg brenner for: utvikling av det norske fotballproduktet og formidling av norsk fotball og idrett generelt. Samtidig kommer jeg enda tettere på produksjonsmiljøet – og jeg får videreutvikle et nytt, og ganske ungt lag. Det er det jeg liker, og er god til, sier Jan-Erik Aalbu.

Han vil fortsette i stillingen som sportsdirektør i Discovery Networks ut juli.

 

Eirik Koren rykker opp inntil videre

Ut døra får Aalbu stor takk fra Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen, som samtidig understreker at det er trist å miste ham. 

– Vi synes det er leit å takke farvel til Jan-Erik. Samtidig er vi glade for at han etterlater seg en av Norges aller dyktigste sportsredaksjoner, sier Jensen. 

– Jan-Erik er en lagbygger. Det har han med seg fra idretten og trenerkarrieren. I Discovery har han virkelig brukt disse egenskapene godt. Da Jan-Erik begynte, bestod sportsavdelingen av to personer og han var én av dem. Nå teller vi godt over 20 hoder, samt et stort produksjonsteam. 

Eirik Koren blir konstituert sportsdirektør for Discovery.
Eirik Koren blir konstituert sportsdirektør for Discovery. Foto: Anita Arntzen / Discovery

TV-gruppa melder at Eirik Koren nå går inn som midlertidig leder for den norske sportsavdelingen. Koren går over sommeren inn i stillingen som sjef for Eurosport-operasjonen i Discovery Networks Norge, og vil inntil permanent løsning er på plass fungere som sjef også for sportsavdelingen.

Koren har tidligere jobbet i NRK Sporten og Nyhetene, som vaktsjef, reportasjeleder, kommentator, reporter og prosjektleder. Han har også jobbet i TV 2 og vært kommunikasjonsdirektør i Pfizer.

Koren har jobbet i Eurosport siden 2014, og har blant annet vært ansvarlig for lanseringen av Eurosport Norge.

Til toppen