Programleder Ole Torp har ledet intervju- og aktualitetsprogrammet Torp i ti sesonger.

NRK legger ned Torp: – Stolt over det vi har fått til

Etter ti sesonger med intervjuer er det nå slutt for Ole Torp.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Etter ti sesonger med Torp er det nå slutt: Programmet legges ned etter onsdagens sending, melder NRK.

– Eg kjenner på ei stoltheit og profesjonell glede over å ha fått lage programmet. Det var meg som foreslo det i si tid og fekk det gjennomført, sier programleder Ole Torp.

– Eg er stolt og glad over det vi har fått til, legger han til.

Gjesten i det siste programmet vil bli tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, og Torp har intervjuet en rekke forskjellige mennesker i programmets løp.

Han sier han er mest stolt over at han og vaktsjef Ingebjørg Sæbu har klart «å komme tett på interessante mennesker som er viktig for den store samtalen i samfunnet».

– Det har vore ei moglegheit for refleksjon og djupne som er heilt annleis enn dei andre programma som Nyheitsavdelinga tilbyr. Slik sett har det vore heilt unikt, sier Torp. 

NRKs nyhetsredaktør Knut Magnus Berge understreker at det ikke er misnøye med programmet som er årsaken til nedleggelsen.

– Dette er ein del av ei fortløpande omstilling som skjer i NRK der vi forsøker å nå stadig nye grupper og breiare publikum. Nokre programkonsept blir lagt ned, andre konsept blir lansert, sier Berge til NRK.

Torp selv vil nå gå tilbake til Dagsrevyen-redaksjonen, opplyser NRK.

Programleder Ole Torp i stolen i NRKs valgstudio utenfor Stortinget i Oslo før stortingsvalget 2017.
Powered by Labrador CMS