TV 2-kanalene vender nå tilsynelatende tilbake til skjermen til Get-kundene etter 18 dager med svarte skjermer.
TV 2-kanalene vender nå tilsynelatende tilbake til skjermen til Get-kundene etter 18 dager med svarte skjermer. (Foto: Breistein, Emil Weatherhead)

TV 2 meldte om enighet i TV-konflikten - Telia sier de ikke har hørt noe

- Både vi og Get har ambisjoner om å finne en løsning så raskt som mulig, sier TV 2. - Foreløpig har vi i Telia bare fått dette via pressen, svarer Telia.

  • Saken er oppdatert med den siste pressemeldingen fra Telia!

Én million norske TV-seere ser nå ut til å få tilbake TV 2s kanaler gjennom sine Get-abonnement.

I hvert fall enn så lenge.

For TV 2 og Get-eier Telia er enige om å forlenge avtalen midlertidig på samme vilkår, mens man forhandler videre. Det er også en uttalt ambisjon fra begge parter om å komme i mål i løpet av noen få måneder.

Det opplyser TV 2 i en melding.

- Vårt hovedfokus har vært at seerne skal få tilbake kanalene sine så fort som overhodet mulig. Nå i ettermiddag bekreftet Get på epost at vi bør bruke mindre enn seks måneder på forhandlingene. Da er det ingen grunn til å la TV-seerne sitte med svarte skjermer, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand.

- Både vi og Get har ambisjoner om å finne en løsning så raskt som mulig. Nå er altså partene enige om at en midlertidig forlengelse er ønskelig, mens vi forhandler videre. Det burde allerede i kveld være mulig for Get å skru på kanalene igjen. Hverken vi eller Get ønsker å holde kundene som gissel, sier Willand.

Seint torsdag kveld opplyser imidlertid Telia i en pressemelding at de ikke har hørt noe fra TV 2.

«I en pressemelding fra TV 2 torsdag kveld ble det opplyst at det nå var oppnådd enighet mellom Telia og TV 2. Foreløpig har vi i Telia bare fått dette via pressen. Derfor hadde det vært fint om TV 2 også bekreftet overfor oss i Telia at de nå har akseptert vårt tilbud.», skriver Telia i meldingen.

Telia bekrefter likevel at tilbudet de har gitt TV 2 vil innebære at TV 2s kanaler vender tilbake til Get-brukerne. 

«I likhet med TV 2, ønsker vi å få på plass en ny avtale så snart som mulig, men uten at TV-seerne og Gets kunder nok en gang blir brukt som gisler og opplever svarte skjermer - verken nå eller senere.», heter det i meldingen.

Get-kundene har vært uten TV 2s kanaler siden 1. juni, og ordkrigen har tidvis vært hardt mellom partene de siste ukene. 

Det er fortsatt ingen enighet mellom Sarah Willand (til venstre) og TV 2 og Henning Lunde og Telia.
Sarah Willand (til venstre) og TV 2 og Henning Lunde og Telia skal være nå være enige om en ny avtale. Foto: Gard L. Michalsen/Telia
Til toppen