Pressen har møtt fram utenfor VG-Huset onsdag kveld, i påvente av at VG vil kommentere den omstridte saken om Giske-videoen fra Bar Vulkan i Oslo.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Pressen har møtt fram utenfor VG-Huset onsdag kveld, i påvente av at VG vil kommentere den omstridte saken om Giske-videoen fra Bar Vulkan i Oslo.Foto: Berit Roald / NTB scanpix (Roald, Berit / NTB Scanpix)

VG bryter tausheten kl 20 - skal legge fram krise­rapport

Den siste tiden har det stormet rundt VG, men nå er den interne granskningsrapporten klar.

Saken oppdateres

VG skal etter det Medier24 erfarer kalle inn til en felles pressekonferanse på VG-huset klokken 20:00.

Avisa vil legge fram en den svært etterlengtede rapporten etter den interne granskningen. Granskningen har blitt ledet av VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken. 

VG bekrefter opplysningen i en epost onsdag ettermiddag. Pressen vil bli sluppet inn rundt 19.40, ifølge eposten. 

 

Storm

De siste ukene har det stormet rundt VG: Først publiserte de en sak om en ny bekymringsmelding mot Arbeiderparti-nestleder Trond Giske, etter at Giske hadde danset med en ung kvinne på Bar Vulkan i Oslo. Kvinnen var sitert i VGs sak på at de hadde danset, men at det så «ble litt mye», slik at hun og venninnen dro. 

VG-saken fikk kritikk etter at kvinnen på videoen fortalte NRK «at det ikke er så ille som det ser ut på videoen», og VGs politiske redaktør Hanne Skartveit måtte blant annet stille i NRKs Debatten og beklage at de hadde «bomma» og at saken var mangelfull. Det bekreftet også VGs redaktør Gard Steiro overfor Medier24. 

Onsdag stod hun fram hos TV 2 og fortalte at hun føler seg feilsitert av VG i den første saken - og at hun gjentatte ganger hadde forklart at hun opplevde situasjonen om uproblematisk, men at VGs journalist Lars Joakim Skarvøy ikke hadde lyttet til hennes innspill. 

Torsdag fjernet VG det mye omtalte sitatet fra den opprinnelige saken, og VGs sjefredaktør går ut og beklager overfor kvinnen, Trond Giske og VGs lesere. Samtidig gjør VG det klart at de jobber med en intern granskning og at journalist Lars Joakim Skarvøy ikke lenger jobber med egne saker

 

– Tungt

Tillitsvalgt for journalistene i VG, Tor-Erling Thømt Ruud stod på scenen under landsmøtet til Norsk Journalistlag og kalte det en tung tid. 

VGs digitalredaktør Ola Stenberg uttaler seg på vegne av VG-ledelsen i den pågående granskningen av Giske-saken. Foto: Aleksander Vestrum / NTB scanpix Foto: Aleksander Vestrum / NTB scanpix

– Det er et vanvittig press, også utenfra, og jeg skjønner at alle trenger svar. For min del tenker jeg at vi må ta den tiden det tar. Den kvalitetssikringingen er svært viktig. Det er kjempetungt, sier klubbleder i VG, Tor-Erling Thømt Ruud, fra scenen på NJs landsmøte onsdag.

På vegne av Medier24 har InFact laget en undersøkelse, som viser at hver fjerde nordmann ikke har tillit til VGs politiske journalistikk.

«Vi skal vinne tillit hos folket gjennom god journalistikk. Sånn har det alltid vært og sånn skal det være i tiden som kommer også. VG har de senere årene gjentatte ganger bidratt til å avdekke kritikkverdige forhold i samfunnet. 

Akkurat nå har vi begått en alvorlig feil. Den skal vi lære av og reise oss fra. Vi skal jobbe med full styrke fremover for å skape mer journalistikk som betyr noe for folk.», sa midlertidig medieansvarlig og digitalredaktør i VG, Ola Stenberg til Medier24 da. 

Medier24 kommer tilbake med mer.

Til toppen