Til venstre: Ei gruppe på fire personar som gjekk til spontan demonstrasjon mot VG si framside med omtale av ei drapssak i Lillestrøm i 1983.I midten: Terje Rød-Larsen vert følgt av ein flokk journalistar og fotografar på veg ut frå Stortinget i 1996. Våren etterpå vart norsk presse si dekning av Rød-Larsen-saka kartlagt av presseforbunda. Til høgre: Dåverande generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold, fotografert på sitt kontor i 2003.
Til venstre: Ei gruppe på fire personar som gjekk til spontan demonstrasjon mot VG si framside med omtale av ei drapssak i Lillestrøm i 1983.I midten: Terje Rød-Larsen vert følgt av ein flokk journalistar og fotografar på veg ut frå Stortinget i 1996. Våren etterpå vart norsk presse si dekning av Rød-Larsen-saka kartlagt av presseforbunda. Til høgre: Dåverande generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold, fotografert på sitt kontor i 2003. (Foto: Knut Nedraas / NTB Scanpix, Gunnar Lier / NTB Scanpix og Bjørn Sigurdsøn / NTB Scanpix)

Sjå utviklinga i Ver Varsam-plakaten: – I 1975 kom gjennombrotet for den kritiske journalistikken

Mykje har skjedd med Ver Varsam-plakaten sidan 1936. Mediehistorikar meiner den største endringa kom på 1970-talet.

«Offentliggjør ikke navn på dem som mistenkes eller anmeldes for noe rettsstridig. Det kan godt hende at vedkommende er like uskyldig som De selv.»

Bli medlem og få tilgang til mer eksklusivt innhold!

Allerede registrert?
Logg inn her

månedlig

Kr 189
Bestill innen 1. januar og få 1 måned til 1 kroner 1,-
Kjøp
Bestill nå og få første måned til 1,-
 

Betal med kort - Visa, Mastercard eller via Paypal. For bedriftsavtale eller faktura, ta kontakt med abo@medier24.no.

Abonnementet autofornyes og kan sies opp når som helst.

Vilkår og bruksbetingelser

Spørsmål vedrørende abonnement? Kontakt oss på abo@medier24.no
Til toppen