Martin Huseby Jensen (t.v.) gikk av som redaktør i Journalisten 1. mars. Nå vil Glenn Slydal Johansen overta. Bildet er fra Fagpresseprisene våren 2016.

Sju vil bli redaktør i Journalisten - tre har fått være anonyme. Her er søkerlisten

Konstituert redaktør Glenn Slydal Johansen søker på jobben. Det gjør også tidligere RB-redaktør Arnt Sommerlund - og Bente Riise, generalsekretær i Norsk Tidsskriftforening.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Norsk Journalistlags fagblad Journalisten lyste i februar ut stillingen som ansvarlig redaktør, etter at Martin Huseby Jensen sa opp etter bare et halvt år som fast ansatt. Han hadde imidlertid i praksis vært i jobben siden han ble konstituert sommeren 2016. 

Arnt Sommerlund - her i 2005 som redaktør for Romsdals Budstikke.

Nå er søkerlista klar, og på den finner vi sju kandidater - hvorav tre har fått være anonyme. Blant de navngitte kandidatene er Glenn Slydal Johansen (37), som for noen uker siden ble konstituert som redaktør i Journalisten. 

Bente Riise, generalsekretær i Norsk Tidsskriftforening.

Arnt Sommerlund (50) er også blant søkerne. Han har en rekke mediejobber bak seg, blant annet som ansvarlig redaktør for Romsdals Budstikke. 

Blant se sju søkerne finner vi én kvinne - Bente Riise (55), som er generalsekretær i Norsk Tidsskriftforening. 

Den fjerde navngitte søkeren er journalist / testansvarlig Morten Solli. I tillegg fins tre menn på 45, 46 og 59, hvorav alle oppgis til å ha redaksjonelle lederstillinger i dag. 

Journalisten er en avdeling i Norsk Journalistlag, men med et eget bladstyre. Styreleder Katrine Strøm sier følgende om  søkerlista: 

- Som styreleder er jeg glad for å kunne slå fast at jobben vi har utlyst har tiltrukket seg kompetente og spennende kandidater. Vi har fått henvendelser fra folk med et spekter av redaksjonell erfaring, samtlige med ledererfaring og jevnt over med solid digital innsikt.

Slik ser søkerlista ut:

Navn/alder

Stilling

Glenn Slydal Johansen (37)

Journalist (ansv redaktør konst.)

Arnt Sommerlund (50)

Daglig leder

Bente Riise (55)

Generalsekretær

Morten Solli

Journalist/testansvarlig

Mann (45)

Ansvarlig redaktør og adm.dir

Mann (46)

Redaksjonsleder

Mann (59)

Sjefredaktør

Powered by Labrador CMS