Petter Eide (f.v) var politiker inntil i fjor høst, nå har han meldt overgang til PR-bransjen. Her sammen med Managing Partner i Rud Pedersen, Kristian Hvilen.

Petter Eide satt på Stortinget fram til i fjor høst – Nå har han meldt overgang til PR-bransjen

Med en ny regjering og nytt Storting, opplever vi stor pågang fra bedrifter som vil forstå de nye landskapet og hvordan de skal navigere det, sier hans nye sjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Jeg håper min bakgrunn er verdifull for laget, samtidig som jeg nok kommer til å utfordre mine nye kollegaer på ulike områder, sier Petter Eide i en pressemelding fra Rud Pedersen.

Tidligere stortingsrepresentant for SV, Petter Eide (62) har byttet beite.

Justiskomiteen

Nå skal han gi råd til norske toppledere som vil navigere og forstå det nye politiske landskapet, der SV daglig legger press på Støre-regjeringen.

Eide er kjent som stortingspolitiker for SV og representerte Oslo fra 2017-2021, der han satt i justiskomiteen. I tillegg til sin politiske kompetanse, har han lang ledererfaring både som generalsekretær i Amnesty Norge, Care Norge og Norsk Folkehjelp.

Nå blir Eide seniorkonsulent i Rud Pedersen Public Affairs, en del av Rud Pedersen Gruppen med over 350 ansatte, rundt 30 av dem i Norge.

Den tidligere stortingspolitikeren er allerede på plass i sin nye hverdag som konsulent og rådgiver.

Rud Pedersen jobber primært innen sektorer som helse, forsvar, samferdsel, klima og industri. Det er særlig på de grønne næringene Eide skal bruke sin politiske teft.

Ny regjering

– Jeg har troen på den teamorienterte arbeidsformen som gir kunder viktig kunnskap og innsikt i et raskt skiftende politisk landskap, konstaterer Eide.

– De politiske slagene tas hyppig. Med en ny regjering og nytt Storting, opplever vi stor pågang fra bedrifter som vil forstå de nye landskapet og hvordan de skal navigere det. Petter vil tilføre tung forståelse for både norsk og internasjonal politikk. Han er uredd og gir tydelige råd, sier Kristian Hvilen Managing Partner i Rud Pedersen Norge.

– Myndighetskontakt er kjernen i alt vi gjør. Petter er definitivt rett mann, på rett plass. Det nye året har startet med et smell, hvor vi opplever økt etterspørsel fra kunder som ser behovet for rådgivning knyttet til posisjonering, strategi, media og analyse, sier Kristian Hvilen.

Powered by Labrador CMS