Her ser vi deler av SKUP-styret, samlet til et møte vinteren 2015. I midten bakerst; sekretariatsleder Jens Egil Heftøy, som 19. april valgte å si opp sin stilling. Sittende foran: Styreleder Jan Gunnar Furuly.
Her ser vi deler av SKUP-styret, samlet til et møte vinteren 2015. I midten bakerst; sekretariatsleder Jens Egil Heftøy, som 19. april valgte å si opp sin stilling. Sittende foran: Styreleder Jan Gunnar Furuly. (Arkivfoto: Gard L. Michalsen)

SKUP-leder om Heftøy-saken: «Vi har gått fra åpen dialog til null dialog»

Politianmeldt for underslag, uenighet om beløpene.

Forrige uke ble det klart at SKUPs sekretariatsleder Jens Egil Heftøy sa opp sin stilling med umiddelbar virkning, etter at det ble avdekket privat bruk av SKUPs midler.

Siden da har SKUP ved styret, revisor og advokat jobbet for å komme til bunns i saken. Før helga ble forholdet anmeldt.

Ifølge Journalisten forrige uke, undertegnet Heftøy et gjeldsbrev på 170.000 kroner - men den tidligere daglige lederen skal ikke være enige om dette beløpet.

Til DN mandag beskriver Furuly nå et «klimaskifte mellom partene»:

- Vi har jobbet dag og natt for å få en oversikt over økonomien i stiftelsen. Hele vår innsats går ut på å rydde opp, og ta vare på vår eneste ansatte, men vi konstaterer at det har skjedd et klimaskifte etter at NJs advokat kom inn i bildet. Vi har gått fra åpen dialog til null dialog, sier Furuly.

Heftøy har engasjert NJ-advokat Elin Nykaas, som ikke ønsker å uttale seg om saken overfor Dagens Næringsliv.

Se intervju fra pressekonferansen forrige uke:

Til toppen