KONFERANSEHOTELLET: Quality Hotell i Tønsberg er arenea for SKUP-konferansen neste helg.
KONFERANSEHOTELLET: Quality Hotell i Tønsberg er arenea for SKUP-konferansen neste helg. (Bilde: unknown)

SKUP strammer sikkerheten: ID-sjekk av alle og synlig politi til stede hele helga

Journalistkonferanse med strengere sikkerhetstiltak enn tidligere.

2015 har vært preget av alvorlige terrorangep og drap i både Paris og København, rettet mot tegnere og redaksjoner. Det er formodentlig noe av bakteppet når SKUP (Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse) varsler en langt strengere sikkerhetspolicy enn tidligere, ved årets store gravejournalistikk-konferanse i Tønsberg, neste helg.

Dette kommer fram i en e-post til alle deltakerne som ble sendt ut mandag formiddag. I e-posten slås det blant annet fast:

- Det vil være uniformert politi tilstede under hele konferansen.

Deltakerne bes beregne noe lengre tid enn før for ankomst og innsjekk, og det vil vi ID-kontroll av alle deltakere. I år må man bære konferansens navneskilt under hele konferansen.

Og har du bil som skal parkeres, må du belage deg på å komme tidlig - og bare ta bilen ut av garasjen én gang i løpet av helga.

Bakgrunnen for tiltakene er blant annet råd og anbefalinger fra politiet.

- SKUP-styret har en svært god dialog med relevante myndigheter, og det er innført sikkerhetstiltak i tråd med deres anbefalinger, heter det i e-posten, signert sekretariatsleder Jens Egil Heftøy.

- Ingen grunn til hysteri

SKUP-styreleder Jan Gunnar Furuly sier til Medier24 at det ikke er nytt at man har dialog med politiet før konferansen:

- Hvert eneste år så har vi kontakt med lokalt politi og PST, og vi innretter sikkerheten etter råd fra politiet, sier han.

Furuly ønsker ikke å kommentere disse rådene i detalj, og henviser til politiet for eventuelle kommentarer rundt vurderingen. Men styrelederen bekrefter imidlertid at rådene er annerledes enn tidligere, når det gjelder ID-sjekk.

- Hvis du ikke har med ID og QR-koden, kommer du ikke inn på hotellet. Det skyldes dels også et nytt registreringssystem, men ja, det er liten endring i sikkerhetsopplegget, sier Furuly.

Han understreker samtidig:

- Men det er ingen grunn til at folk skal føle seg skremt eller engstelig. Det er ingen grunn til hysteri rundt dette.

Medier24 har også tatt kontakt med PST mandag, men så langt ikke fått noen kommentar derfra. 

 

Slik lyder e-posten fra SKUP mandag:

Det er nå under to uker igjen til årets SKUP-konferanse. Vi gleder oss til å møte deg i Tønsberg fra 20. til 22. mars.

SKUP-styret har en svært god dialog med relevante myndigheter og det er innført sikkerhetstiltak i tråd med deres anbefalinger.

Du bør beregne noe lenger tid for innsjekk og registrering. For å unngå lang tid i kø, kan det være en fordel å komme noe tidligere til Tønsberg enn det du har gjort før. Konferansen starter klokken 16.00 på fredag 20. mars. 

Alle deltakere får tilsendt en unik QR-kode som må medbringes til registreringen. Denne sendes også til ditt oppgitte mobilnummer før konferansestart. Husk legitimasjon med foto. Navneskiltet du får utlevert ved registrering må bæres synlig under hele konferansen. Personer som ikke kan fremvise gyldig navneskilt vil bli bortvist av politiet.

Planlegger du å bruke bilen? Garasjeanlegget i kjelleren på Quality Hotel Tønsberg blir stengt fredag 20. mars klokken 14.00. Etter det tidspunkt er anlegget stengt for innkjøring frem til søndag klokken 13. Du kan få bilen din ut, men da slipper du ikke inn igjen. Det må påregnes kontroll av bilen ved ankomst.

Det vil være uniformert politi tilstede under hele konferansen.

Til toppen