Andregenerasjonen går fra podkast til live radio.
Andregenerasjonen går fra podkast til live radio. (Foto: NRK)

Slik blir podkast-høsten på NRK: «Lindmo og co», Orderud-saken og flere P3-dokumentarer

– Vi satser på podkast og har hatt et langt større tilbud til publikum i 2018, sier NRKs podkastsjef Vilde Batzer i en pressemelding.

 Flere og flere satser på lyd, det gjør også NRK. I en pressemelding skriver deres podkastsjef Vilde Batzer at tilbudet blir større denne høsten. 

– Vi satser på podkast og har hatt et langt større tilbud til publikum i 2018. Denne våren lanserte vi en del nye serier, som «Hos Peder», «To hvite menn», «Ulrikkes univers», «Hele historien», «Ubåtsaken» og mange flere. Tilbakemeldingene fra publikum har vært overveldende, sier NRKs podkastsjef, Vilde Hjort Batzer i meldingen. 

 

Utover høsten kommer disse podkastene: 

  • P3 Dokumentar – månedlig med tematikk knyttet til det å være ung i Norge. Først ut er «Barnevernbanden», som handler om en krimbølge i Kristiansand i 2010.  
  • Hele historien - ny sesong. On den skriver NRK: «Hele historien» er podkasten som gir deg norsk virkelighet, fortalt av dem som opplevde dem. Først ut i høst er miniserien «Agentdrapet på Lillehammer», om en fatal feil gjort av israelske spioner – og hvordan den presset Norge inn i et storpolitisk kaos.
  • Orderud-saken - podkasten om en av Norgeshistoriens mest omtalte drapssaker har ikke fått navn enda og premiere i løpet av høsten
  • The Kåss Furuseths er tilbake - denne gangen i podkastform. NRK Skriver: Søstrene Else og Cecilie Ramona Kåss Furuseth går fra liveradio til podkast, og innspillingen foregår i leiligheten Else.

«Andregenerasjonen», om hvordan det er å være andregenerasjons innvandrer i Norge, går andre veien. I fjor ble det spilt inn som podkast, men skal denne sesongen lage live radio. 

NRK har allerede hatt premiere på disse: 

Til toppen