(Skjermdumper fra TV2 og VG).
(Skjermdumper fra TV2 og VG).

Slik hetses båtflyktningene i kommentarfeltet. - En polarisert debatt med hull i midten.

«Europa vil drukne i flyktninger».

  • Endret

Oslo (NTB): En rekke hetsende og rasistiske innlegg har kommet inn i kommentarfeltene i flere norske medier etter båtflyktning-tragedien i Middelhavet.

Opp mot 900 flyktninger fryktes omkommet etter at båten deres kantret i Middelhavet søndag. Bare 28 av dem som var om bord, overlevde.

Saken – og situasjonen for de mange flyktningene som velger å krysse Middelhavet – har fått bred oppmerksomhet internasjonalt, men ikke alle har sympati med flyktningene.

TV 2 skriver at de har slettet en rekke rasistiske ytringer om saken fra sin Facebook-side. Også VG har fjernet hetsende innlegg fra sine kommentarfelt.

En av avisens lesere skriver at Europa vil drukne i flyktninger dersom ikke flyktningstrømmen hit stanses, mens TV 2 har gjengitt et innlegg fra en leser som beskriver flyktningene som afrikanske lykkejegere.

– Det er et stort gap mellom de som mener at disse flyktningene bør drukne, og de som mener at Norge bør bidra i redningsaksjonen. Det har oppstått en veldig polarisert debatt med et stort hull i midten, sier ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG, Øyvind Solstad, til avisen.

(©NTB)

Til toppen