Slik tegnet den uansvarlige lokalavisa sine lokale politikere

Slik tegnet den uansvarlige lokalavisa sine lokale politikere

Hylle Charlie Hebdo på sin egen måte. - Bruk satire, oppfordrer redaktør.

askøyværingen forside
Bilde: Newspilot Autoprint

Det er lokalavisa Askøyværingen som i sin utgave torsdag 15. januar gjør heder på Charlie Hebdo på sin egen måte. Sågar på forsiden: Der Charlie Hebdo er «journal irresponsable», slår Askøyværingen fast på forsiden at de er en «uansvarlig lokalavis».

askøyværingen2-3
Bilde: Newspilot Autoprint

Med en karikatur av en av kommunens lokalpolitikere i naken positur. Inne i avisa finner du flere tegninger, og ikke minst en historie om «Det slappe slaget om Sleppestø», som har både narsissistiske og erotiske trekk over seg…

Slik omtaler redaktør Kai Svellingen Flatekvål de første fem sidene av avisa, i sin kommentar:

- Vi hyller de som vil være Charlie. Derfor har vi vår hyllest til satiren i dagens avis. Vi har tatt for oss våre egne lokale folkevalgte. Vi har karikert dem slik vi ser deler av posisjonen og opposisjonen. Vi gjør dette i ytringsfrihetens navn, og for å skape takhøyde for samfunnsdebatt, skriver han i sin kommentar.

- Vi håper at flere bruker denne formen, og slik får vi et samfunn der vi tåler å bli harselert med, gjort narr av og karrikert på en måte som fremmer mot til å stå i mot ureligiøs ekstremisme, skriver redaktøren.

askøyværingen4-5
Bilde: Newspilot Autoprint
Til toppen