BÅRD GLAD PEDERSEN blir informasjonsdirektør i Statoil.
BÅRD GLAD PEDERSEN blir informasjonsdirektør i Statoil. (Foto: Regjeringen)

Slutter i politikken og går tilbake til olja: Bård Glad Pedersen blir info-direktør i Statoil

Bård Glad Pedersen går fra Utenriksdepartementet og til toppjobb i oljegiganten.

Som informasjonsdirektør vil Glad Pedersen lede selskapets avdeling for presse- og mediekontakter samtidig som han blir selskapets talsperson i konsernsaker, heter det i en pressemelding på Statoil.com.

Glad Pedersen etterfølger Jannik Lindbæk jr. som er utnevnt til direktør og leder for CFO GBS Communication.

Glad Pedersen kommer fra stillingen som statssekretær i Utenriksdepartementet. Han tiltrer sin nye stilling etter at den ilagte karanteneperioden er over, melder Statoil.

Bård Glad Pedersen var talsperson for Statoils internasjonale virksomhet inntil han ble utnevnt til statssekretær i 2013.

– Jeg er svært fornøyd med å kunne ønske Bård Glad Pedersen velkommen tilbake til Statoil. Han har både i Statoil og som statssekretær de siste to årene demonstrert stor innsikt i og forståelse for dagens medievirkelighet og hvilke krav det stiller til et selskap som Statoil, sier kommunikasjonsdirektør Reidar Gjærum i meldingen.

Glad Pedersen er fra Sortland, er utdannet siviløkonom fra Høgskolen i Bodø, har tidligere jobbet som politisk rådgiver og statssekretær i Forsvarsdepartementet og har i tillegg vært kommunikasjonssjef for Høyres stortingsgruppe og rådgiver i kommunikasjonsbyrået Burson Marsteller.

Knut Rostad, talsperson for selskapets internasjonale virksomhet, fungerer som leder for avdelingen fram til Glad Pedersen tiltrer.

Til toppen