Trond Viggo Torgersen og «20 spørsmål» kuttes fra sendeskjemaet i 2017.
(Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)
Trond Viggo Torgersen og «20 spørsmål» kuttes fra sendeskjemaet i 2017. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix) (Bilde: Junge, Heiko)

Snart er det ingen i midten: NRK har bestemt seg for å legge ned «20 spørsmål»

Et av NRK radios eldste programmer blir historie fra nyttår.

  • Endret

Oslo (NTB): Et av NRK radios eldste programmer blir historie fra nyttår. Da legges det tradisjonsrike spørreprogrammet ned.

Fra januar 2017 er et av nasjonens mest folkekjære programmer ikke lenger på kjøreplanen, skriver Dagsavisen.

Redaksjonssjef i Underholdningsavdelingen i NRK, Rune Lind, er imidlertid ikke villig til å si at programmet legges ned, men bruker uttrykket «legges på is».

– Vi kan bekrefte at programmet ikke blir sendt lenger fra januar 2017, men det er litt dramatisk å si at vi legger det ned. «20 spørsmål» har vært av og på siden 50-tallet, og det er riktigere å si at vi legger det på is, sier han.

Han forklarer dette med at sendeskjemaet i P1 hele tiden endres, og at man på grunn av dette ikke har funnet plass til programmet i 2017.

Programkonseptet er i dag det omtrent samme som da det gikk på radio fra 1947 til 1985 med Rolf Kirkvaag som programleder. I 2004 kom programmet tilbake på lufta med Knut Borge som programleder, og siden 2006 har programmet også vært sendt på TV.

Siden 2012, da Knut Borge mot sin vilje ble byttet ut som programleder, har Trond-Viggo Torgersen holdt styr på innsendte ord fra lyttere over hele landet.

Den siste innspillingen av programmet finner sted 24. oktober.

Til toppen