Fra høyre: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, daværende statssekretær Reynir Johannesson og statssekretær Paul Chaffey under fremleggelse av stortingsmeldingen Digital agenda for Norge, om IKT- og ekom-politikken, i april 2016.
Fra høyre: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, daværende statssekretær Reynir Johannesson og statssekretær Paul Chaffey under fremleggelse av stortingsmeldingen Digital agenda for Norge, om IKT- og ekom-politikken, i april 2016. (Foto: Berit Roald / NTB scanpix)

FOLK

Solvik-Olsens statssekretær til PR-jobb for mobilselskap: Reynir Jóhannesson blir kommunikasjonsdirektør i ice.net

Reynir Jóhannesson går fra samferdselspolitikk til bransjen han selv nylig var med å regulere.

Nylig avgått statssekretær i Samferdselsdepartementet, Reynir Jóhannesson, går til ice.net i en nyopprettet stilling som kommunikasjonsdirektør.

I ice.net vil Jóhannesson få ansvar for samfunnskontakt samt selskapets ekstern- og internkommunikasjon, heter det i en melding.

– Reynir har imponert mange i norsk telekomnæring de siste fire årene. Han har sittet med ansvaret for telepolitikken og vist stort engasjement for mobil- og bredbåndsbransjen.

- Vi snudde oss derfor raskt rundt da det i slutten av oktober ble kjent at han ønsket å tre ut av politikken, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net.    

Tidligere statssekretær Reynir Jóhannesson.
Tidligere statssekretær Reynir Jóhannesson. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Jóhannesson (32) har de siste fire årene vært en del av politisk ledelse i Samferdselsdepartementet, først som politisk rådgiver og deretter som statssekretær i perioden juni 2015 til november 2017.

Før dette var Jóhannesson rådgiver i digitale medier for Frps stortingsgruppe fra 2010 til 2013. Han har tidligere sittet i bystyret i Sandefjord. Av utdanning har Jóhannesson en bachelor i statsvitenskap fra Háskóli Íslands.

– Ice.net har hatt kraftig vekst de siste årene, takket være mobilkunder som ønsker en transparent leverandør uten avtaler med skjulte avgifter og masse liten skrift. Vi skal nå inn i en ny vekstfase og har behov for å profesjonalisere kommunikasjonsarbeidet vårt ytterligere. Her vil Reynir spille en viktig rolle, og ikke minst tilføre oss kompetanse vi ikke har i dag, sier Helgaker. 

Ifølge selskapet selv er Ice.net nå Norges tredje største og raskest voksende aktør innen mobiltelefonitjenester for privat- og bedriftskunder, med en markedsandel på 5,1 prosent.  

– Fra rollen min som statssekretær har jeg sett hvordan mobilteknologi kan bidra til å forenkle folks hverdag og utvikle nye tjenester for næringslivet. Ice.net har de siste to årene utfordret de to etablerte aktørene og skapt økt konkurranse i mobilmarkedet, til glede for privatpersoner og bedrifter.

- Fra et konkurransemessig ståsted er det utvilsomt heldig med tre uavhengige nett, men også fra et samfunnssikkerhets- og beredskapsperspektiv blir dette stadig viktigere. Jeg gleder meg derfor til å bli en del av laget som skal løfte ice.net til nye høyder, sier Reynir Jóhannesson i pressemeldingen. 

Jóhannessons tiltredelsesdato hos ice.net vil besluttes etter at karantenenemda har foretatt sine vurderinger knyttet til eventuell karanteneperiode og eventuelle saksforbud, heter det.

 

Siste nytt rett til din innboks? Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates required
 

 

Til toppen