STILLING LEDIG:

Medietilsynet søker rådgiver/ seniorrådgiver barn og medier

Vi søker deg som vil arbeide med innsikt og rådgivning knyttet til barn og ungdoms digitale mediehverdag.

Denne artikkelen er over to år gammel.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Fredrikstad

Søknadsfrist: 16. august

Om arbeidsgiver

Medietilsynet er statens forvaltnings- og tilsynsorgan på mediefeltet, og skal bidra til å oppfylle samfunnsmålene om ytringsfrihet, rettssikkerhet og et levende demokrati. Medietilsynet skal fremme mediemangfold og kritisk medieforståelse i befolkningen, og ønsker å være et ledende kompetansemiljø på mediefeltet. Medietilsynet holder til i Fredrikstad og har i underkant av 40 ansatte.

Barn og ungdom er digitale mediebrukere fra tidlig alder, og de har rett til både aktiv deltakelse og beskyttelse. Medietilsynet har fått ansvar for å koordinere myndighetenes arbeid med å skape en trygg digital oppvekst i Norge, gjennom en ny nasjonal strategi som er under utvikling. Vi utvider derfor staben og trenger to faglig sterke og engasjerte rådgivere/seniorrådgivere med på laget. Den ene kan få ansvar for å lede vårt barn og medier-team og dermed også ansvar for oppfølging av den nye strategien.

Vi søker deg som har kunnskap om- og interesse for barn og ungdom og deres medievaner. Du blir sentral i arbeidet med den nye strategien for trygg digital oppvekst og Medietilsynets rolle og ansvar som Norges Safer Internet Center. Du kommer også til å jobbe med å utvikle og formidle innsikt og råd til barn og ungdom, foreldre, lærere og andre fagpersoner som jobber med målgruppen.

Aktuelle oppgaver:

  • Sørge for at Medietilsynet er oppdatert på relevant kunnskap om barn og unges mediebruk, medievaner og håndteringskompetanse
  • Oppfølging av nasjonal strategi for trygg digital oppvekst
  • Oppfølging av EU-prosjekt barn og medier (Safer Internet Center Norway)
  • Utvikle relevante tiltak, for eks. undervisningsopplegg, veiledninger etc.
  • Løpende kontakt med samarbeidspartnere nasjonalt og internasjonalt knyttet til barn/unge og mediebruk/medievaner/kritisk medieforståelse
  • Sikre at barn og unge får delta i prosesser om deres digitale deltakelse og trygghet
  • Andre relevante oppgaver

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Relevant utdanning på masternivå, for eks. medievitenskap, samfunnsvitenskap, psykologi eller pedagogikk (relevant erfaring kan kompensere for utdanningskrav)
  • Dokumentert erfaring fra prosjektledelse/teamledelse (krav til en av stillingene)
  • Relevant arbeidserfaring: for eksempel fra media, organisasjon eller virksomhet som jobber med barn og medier-tematikk eller relevant område i offentlig sektor
  • God muntlig og skriftlig formuleringsevne på norsk og engelsk
  • God kunnskap om medier og mediebruk, særlig digitalt, inkl. bruker- og risikoatferd for barn og unge
  • Kunnskap om ulike alderstrinns mediebruk, mestringskompetanse og kritisk medieforståelse
  • Erfaring med kommunikasjon rettet mot barn og unge
  • Personlige egenskaper: Initiativrik, proaktiv, selvstendig, evne til problemløsning. Gjennomføringskraft og gode samarbeidsevner

Stillingene innebærer noe reisevirksomhet og rapporterer til avdelingsdirektør for kommunikasjon og rådgivning.

Vi tilbyr:

En spennende og interessant stilling i en sektor i stor endring, med mulighet til å være med på å skape noe helt nytt. Du får jobbe i et bredt sammensatt kompetansemiljø, med hyggelige og erfarne kollegaer. Medietilsynet holder til i nyoppussede og moderne lokaler sentralt i Fredrikstad. Vi tilbyr våre ansatte mulighet for hjemmekontor inntil to dager i uken.

Lønn etter avtale.

Medietilsynet ser på mangfold som en styrke, og oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemming, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn. Vi deltar i statens inkluderingsdugnad, og vil gjerne ha søknad også fra deg som har nedsatt funksjonsevne eller «hull i CV-en», men som ellers fyller kvalifikasjonskravene til stillingen. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller «hull i CV-en» kan brukes til rapporteringsformål.

Mer informasjon om Medietilsynet her

Kontaktinformasjon:

  • Mari Velsand, direktør, tlf: 913 28 448
  • Trond Sandvik, rekrutteringsrådgiver, tlf: 950 55 233
  • Per Inge Hjertaker, rekrutteringsrådgiver, tlf: 917 29 682

Søknader vurderes fortløpende.

Søkere kan bli oppført på offentlig søkerliste selv om vedkommende har bedt om konfidensiell behandling. Søkere blir i så fall bli varslet før offentliggjøring.

SØK HER

Powered by Labrador CMS