Her får "Vårt Lille land", produsert av TV2 for TV2, Gullruten 2013 for Beste dokunentar-og faktaserie. Programlederne Tonje Steinsland og Gerhard Helskog i front.
Her får "Vårt Lille land", produsert av TV2 for TV2, Gullruten 2013 for Beste dokunentar-og faktaserie. Programlederne Tonje Steinsland og Gerhard Helskog i front. (Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix)

Språkpriser til Tonje Steinsland, Anders Borgen Werring og Knut Olav Åmås

Riksmålsforbundet deler ut pris i tre kategorier, og i TV-kategorien er det Tonje Steinsland, kjent fra «Vårt lille land», som trekker det lengste strået.

  • Endret

Riksmålsforbundets mediepriser 2019 går til Tonje Steinsland, Anders Borgen Werring og Knut Olav Åmås.

Riksmålsforbundet deler ut pris i tre kategorier, og i TV-kategorien er det Tonje Steinsland, kjent fra «Vårt lille land», som trekker det lengste strået. Juryen argumenterer slik:

«På TV er ordvalget viktig. Det må være forståelig for et bredt publikum, og her lykkes Tonje Steinsland særdeles godt. Hun bruker det daglige, enkle språket for å fortelle ofte sterke historier».

Det er Knut Olav Åmås, direktør i Fritt Ord og spaltist i Aftenposten, som får Gullpennen – blant annet for det juryleder Tom Egeland karakteriserer som «et krystallklart språk».

Anders Borgen Werring i NRK Dagsnytt får Lytterprisen for god nyhetsjournalistikk og for ypperlig fremføringsevne.

«Han har et godt og gjennomarbeidet språk som er lett å forstå, og han fremfører det tydelig og troverdig uten at det virker stivt», mener Lytterprisens jury.

Prisene overrekkes under et arrangement i Oslo 4. april.

Til toppen