GARD STEIRO flytter til Oslo for å bli nyhetsredaktør i VG.
GARD STEIRO flytter til Oslo for å bli nyhetsredaktør i VG.

Steiro: - VG er landets sterkeste redaksjon. En enorm nyhetskraft som fascinerer meg

Derfor kunne ikke Gard Steiro takke nei. Og forlater Bergens Tidende etter 15 år i avishuset.

Mandag ble det kjent at NK-jakten i VG er over: Torry Pedersen har funnet sin nyhetsredaktør på andre siden av fjellet. Gard Steiro (39) forlater sjefsjobben i Bergens Tidende for å bli «NK» i Verdens Gang.

Til Medier24 utdyper Steiro «det vanskelige valget» på følgende vis:

- Det er et privilegium å være sjefredaktør i BT. Og jeg har vært nyhetsredaktør og sjefredaktør i en del år. Så da det dukket opp en slik mulighet i VG, følte jeg det var en mulighet jeg måtte takke ja til, sier han.

- VG er landets sterkeste redaksjon. Det er en enorm nyhetskraft, og å jobbe i en organisasjon med den kraften er en tanke som fascinerer meg, fortsetter Steiro.

På spørsmål om han har søkt eller blitt «headhuntet», svarer Steiro litt uklart når han slår fast:

- Det har vært en en høyst reell prosess, en grundig prosess som jeg har valgt å være med på - og jeg fikk et tilbud jeg valgte å takke ja til.

Skal bygge videre

Hva er det så Gard Steiro skal gjøre i VG?

Han skal nå fylle en rolle som nærmest har gått på rundgang i avishuset det siste året, etter at Helje Solberg ble redaktør for VGTV.

Og da det tok sin tid å rekruttere til jobben, virket det for de fleste som om VG-sjef Torry Pedersen ville hente sin nye NK utenfra. Det viste seg også å stemme.

Med Pedersen som ansvarlig redaktør og direktør for hele mediehuset VG, vil Steiro etter alt å dømme bli en NK med betydelig ansvar for nyhetsjournalistikken i huset. I pressemeldingen fra Schibsted løftet også Pedersen fram BTs evne til å sette dagsorden med vesentlig journalistikk den siste tida.

- Kommer du til VG for å løfte den viktige nyhetsjournalistikken?

- Nå er VG blitt kåret til landets beste nettavis, magasin og avis - nettopp for sin gode journalistikk. Så det er ikke snakk om noen store endringer. Men det vil bli å bygge videre på det som er der, sier Steiro, som utover det ikke har noen «programerklæringer» å komme med.

- Hvordan blir det å gå fra «konservative» BT til Norges største tabloid?

- VG har en annen profil enn BT. Men kjernen er den samme. Det handler om å sette dagsorden og være nyhetsledende når noe skjer, sier Steiro.

Begynner til høsten

- Hvordan blir det å gå fra å være sjefredaktør til å bli nyhetsredaktør i et enda større mediehus?

- Det er en annen type rolle å være del av en slik redaksjonsledelse, og det ser jeg fram til; å videreutvikle avisen sammen med veldig dyktige kolleger, sier Steiro.

- Du kommer til et hus med mange sterke og fargerike ledere. Hvor mange er det plass til?

- Det er plass til mange sterke ledere i VG, og det tror jeg også er nødvendig, svarer Steiro muntert.

VGs neste nyhetsredaktør tar ikke over jobben med det første; han blir etter alt å dømme i Bergen til BT har funnet sin neste sjefredaktør.

- Jeg begynner i løpet av høsten, og det skal finnes en etterfølger her i Bergen. Og det blir selvsagt trist å forlate BT. Avisen er en viktig del av meg. Jeg er utrolig stolt av avisen, og den er viktigere enn noen sinne, sier Steiro.

Han antyder at han i starten kommer til å pendle til Oslo, men etterhvert er målet å ta med seg både kone og barn til hovedstaden.

Slik kommenteres jobbskiftet på twitter:

Til toppen