Stig Jakobsen (47) ny sjef for iTromsø. Går fra PR-jobb tilbake til media.

FOLK

Stig Jakobsen (47) ny sjef for iTromsø. Går fra PR-jobb tilbake til media.

Har bakgrunn fra både tv, magasin og humanitært arbeid.

Stig Jakobsen (47) er fredag ansatt som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i mediehuset iTromsø.

Det melder avisa selv på itromso.no. Den nye sjefen overtar for konstituert enleder Jonny Hansen, som overtok da Jørn-Christian Skoglund måtte gi tapt for kreften i fjor høst.

Jakobsen 20 års erfaring innen medier og kommunikasjon, og humanitær hjelp.

- Han har bakgrunn fra avis, tv, magasin og radio, og har vært med å bygge opp magasinforalget Bonnier Media fra én til 85 ansatte, skriver avisa.

I en pressemelding forteller mediehuset at Jakobsen har erfaring fra både Troms Folkeblad, Adresseavisen, Dagbladet, TV2 - og en rekke magasiner som Spirit og mannemagasinet FHM. Han har også vært direktør i magasinforlaget Bonnier.

De siste årene har 47-åringen ledet kommunikasjonsbyrået Appaloosa, som jobber med PR, kommunikasjon, applikasjoner og sosiale plattformer.

Jakobsen kommer opprinnelig fra Trollvik utenfor Finnsnes, og flytter dermed hjem til Nord-Norge etter 11 år i Oslo, med kone og tre barn.

- Jeg ser fram til å starte opp, sier Jakobsen. Han begynner i jobben fra 1. juli, eller før.

- Dette er en fantastisk by, og iTromsø må være et av de mest spennende av mediehusene i Norge for tiden. Det er imponerende hva de har fått til siste årene, og jeg ser frem til å bidra for å styrke posisjonen ytterligere, sier han.

Fornøyd styreleder

Styreleder i Mediehuset iTromsø AS, Harald H. Rise, er fornøyd med avisas nye publisher - og hans varierte bakgrunn.

– Han er vant til å takle krevende oppgaver. Det har han blant annet har støtt på som administrerende direktør i Bonnier Media og campmanager i Jembe – Flyktninghjelpens leir med 7.000 flyktninger i Sierra Leone. Sånn sett er vi overbevist om at vi har tatt det rette valget, sier Rise til iTromsø.

- Vi har fått en fremtidsrettet medieleder med solid redaksjonell erfaring til å ta Mediehuset iTromsø videre. Sammen med en svært dyktig og endringsvillig stab, som allerede har vist at mediehuset kan hevde seg godt i dagens spennende konkurranse, er jeg sikker på at Stig Jakobsen vil bidra til ytterligere fremgang, sier styrelederen videre, i pressemeldingen som nylig ble sendt ut.

Der beskrives Jakobsen som fremoverlent, entusiastisk, kreativ - og en samlende leder. 47-åringen har ingen fersk bakgrunn fra avisledelse, men det bekymrer ikke styrelederen for det nå ganske digitale mediehuset: 

- Han har dyp innsikt i digitale utfordringer og løsninger, sier Rise i pressemeldingen.

Medier24 kommer tilbake med mer. 

Til toppen