Stig Jakobsen (47) ny sjef for iTromsø. Går fra PR-jobb tilbake til media.

Har bakgrunn fra både tv, magasin og humanitært arbeid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Stig Jakobsen (47) er fredag ansatt som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i mediehuset iTromsø.

Det melder avisa selv på itromso.no. Den nye sjefen overtar for konstituert enleder Jonny Hansen, som overtok da Jørn-Christian Skoglund måtte gi tapt for kreften i fjor høst.

Jakobsen 20 års erfaring innen medier og kommunikasjon, og humanitær hjelp.

- Han har bakgrunn fra avis, tv, magasin og radio, og har vært med å bygge opp magasinforalget Bonnier Media fra én til 85 ansatte, skriver avisa.

I en pressemelding forteller mediehuset at Jakobsen har erfaring fra både Troms Folkeblad, Adresseavisen, Dagbladet, TV2 - og en rekke magasiner som Spirit og mannemagasinet FHM. Han har også vært direktør i magasinforlaget Bonnier.

De siste årene har 47-åringen ledet kommunikasjonsbyrået Appaloosa, som jobber med PR, kommunikasjon, applikasjoner og sosiale plattformer.

Jakobsen kommer opprinnelig fra Trollvik utenfor Finnsnes, og flytter dermed hjem til Nord-Norge etter 11 år i Oslo, med kone og tre barn.

- Jeg ser fram til å starte opp, sier Jakobsen. Han begynner i jobben fra 1. juli, eller før.

- Dette er en fantastisk by, og iTromsø må være et av de mest spennende av mediehusene i Norge for tiden. Det er imponerende hva de har fått til siste årene, og jeg ser frem til å bidra for å styrke posisjonen ytterligere, sier han.

Fornøyd styreleder

Styreleder i Mediehuset iTromsø AS, Harald H. Rise, er fornøyd med avisas nye publisher - og hans varierte bakgrunn.

– Han er vant til å takle krevende oppgaver. Det har han blant annet har støtt på som administrerende direktør i Bonnier Media og campmanager i Jembe – Flyktninghjelpens leir med 7.000 flyktninger i Sierra Leone. Sånn sett er vi overbevist om at vi har tatt det rette valget, sier Rise til iTromsø.

- Vi har fått en fremtidsrettet medieleder med solid redaksjonell erfaring til å ta Mediehuset iTromsø videre. Sammen med en svært dyktig og endringsvillig stab, som allerede har vist at mediehuset kan hevde seg godt i dagens spennende konkurranse, er jeg sikker på at Stig Jakobsen vil bidra til ytterligere fremgang, sier styrelederen videre, i pressemeldingen som nylig ble sendt ut.

Der beskrives Jakobsen som fremoverlent, entusiastisk, kreativ - og en samlende leder. 47-åringen har ingen fersk bakgrunn fra avisledelse, men det bekymrer ikke styrelederen for det nå ganske digitale mediehuset: 

- Han har dyp innsikt i digitale utfordringer og løsninger, sier Rise i pressemeldingen.

Medier24 kommer tilbake med mer. 

Powered by Labrador CMS