Debatt om utviklingen i trønderske medier, fra venstre: Debattleder Erik Waatland, NRKs distriktsredaktør Merete Verstad, påtroppende fylkesmann Frank Jensen, NJs nestleder Hege Iren Frantzen og Adresseavisens sjefredaktør Tor Olav Mørseth.

Store overskrifter om kutt, men «bare» fem prosent færre journalister. Fortsatt 433 årsverk i trønderske redaksjoner

(HELLKONFERANSEN): Det er blitt færre journalister i trønderfylkene, men kanskje ikke så ille som følt og fryktet, antyder Jonas Skybakmoen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I forkant av årets journalistsamling, ba Hellkonferansen journalist Jonas Skybakmoen - selv frivillig nedbemannet fra Adresseavisen - om å undersøke ståa i de trønderske mediehusene etter «kriseåret 2016».

Hans konklusjoner er blant annet:

Jonas Skybakmoen la fram sin undersøkelse om ståa i trønderske medier.

Det er blitt færre journalister, men kanskje ikke så mange færre som enkelte har følt og fryktet?

  • Se video fra presentasjon og debatt nederst i saken.

SE OGSÅ intervju med NJ-nestleder Hege Iren Frantzen og Adressa-redaktør Tor Olav Mørseth: 

KRISE? Eller overdramatiserer vi? Adressa-redaktør Tor Olav Mørseth og NJ-nestleder Hege Iren Frantzen kommenterer fra #Hellkonferansen

Posted by Medier24 on 4. februar 2017

 

Skybakmoen konstaterer samtidig at man kan diskutere om man er blitt verre, men slår uansett fast at man definitivt kan bli bedre.

Ifølge Skybakmoens undersøkelse melder halvparten av de 30 redaktørene i de to trøndelagsfyltene at det i fjor ble igangsatt, gjennomført eller varslet nedbemanning.

Utviklingen i den trønderske mediebransjen ble presentert og diskutert på Hell lørdag. Fremst i salen: NJs nestleder Hege Iren Frantzen og Adressa-redaktør Tor Olav Mørseth.

Totalt forsvant det i fjor 50,4 årsverk, men langt fra alle i redaksjonene:

29,5 redaksjonelle årsverk forsvant i fjor, mens 6 årsverk kom til.

Det betyr en netto effekt på 23,5 færre årsverk.

Hvilket tilsvarer «bare» fem prosent.

Skybakmoens rapport viser at det fortsatt er 433,7 redaksjonelle årsverk i de trønderske mediehusene, herunder inkludert NRK, som leverer mye nasjonalt innhold fra Tyholt. NRK Trøndelag står for 170 av disse årsverkene, mens Adresseavisen har 100 årsverk i redaksjonen.

Med rundt 450.000 innbyggere i de to fylkene - som snart blir til ett - betyr det at det fortsatt er nesten én journalist per tusen innbyggere.

 

Skybakmoens prosjekt legges fram nå på Hellkonferansen, med etterfølgende debatt. Se presentasjonen og debatten her: 

Hellkonferansen 2017 direkte

Posted by Hellkonferansen on 4. februar 2017

 

Powered by Labrador CMS