Maren Myrseth (oppe til høyre) og Astrid Dalehaug Norheim (nede til høyre) er nye medlemmer av staben ved Senter for undersøkende journalistikk. Senterleder Per Christian Magnus og reportasjeleder Kristine Holmelid er til venstre.
Maren Myrseth (oppe til høyre) og Astrid Dalehaug Norheim (nede til høyre) er nye medlemmer av staben ved Senter for undersøkende journalistikk. Senterleder Per Christian Magnus og reportasjeleder Kristine Holmelid er til venstre. (Foto: SUJO)

FOLK

SUJO styrker laget - henter Astrid Dalehaug Norheim og Maren Myrseth

– Jeg ser frem til å jobbe med små redaksjoner, sier Senter for undersøkende journalistikks nye reportasjeleder.

Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) i Bergen utvider nå staben og har ansatt Astrid Dalehaug Norheim og Maren Myrseth, opplyser de på sin egen nettside.

Norheim er ansatt i en 50 prosent prosjektstilling som reportasjeleder frem til juni 2021, mens Myrseth blir vitenskapelig assistent og skal jobbe administrativt og med innhold på sosiale medier.

Begge går inn i staben mens førstekonsulent Regine Olsen-Hagen er ute i permisjon.

Norheim - som er nyhetsredaktør i Dagen - ser frem til de nye oppgavene.

– Man vet ofte ikke hvor man skal starte på et undersøkende journalistisk prosjekt, verken som journalist eller reportasjeleder. Sujo har omfattende erfaring med å bruke en metode for å utvikle og gjennomføre undersøkende journalistikk, som har vist seg effektiv både i små og store redaksjoner. Ikke minst ser jeg frem til å jobbe med små redaksjoner, for å være med å bistå i undersøkende prosjekter, sier hun til SUJO.

Norheim har 28 års erfaring som journalist, og bakgrunn fra både Dagen og Vårt Land. Hun er også styremedlem i Vestenfjeldske redaktørforening og nestleder i International Association of Religion Journalists.

Myrseth kommer fra jobb som vitenskapelig assistent i Vismedia, og har tidligere bakgrunn som digital markedsfører hos Top of Mind, samt som journalist hos både TV 2 og Se og Hør. 

– Jeg hoppet på muligheten da den dukket opp fordi det er så inspirerende å være i et fagmiljø som dette. I tillegg blir undersøkende journalistikk bare viktigere og viktigere og utviklingen her er spennende å få være med på, sier Myrseth.

Til toppen