Svart Humors Yousef Hadaoui «hyller» Nav i ny låt

Svart Humors Yousef Hadaoui «hyller» Nav i ny låt

Komikeren og skuespilleren Yousef Hadaoui, kjent som mannen bak Svart Humor, er klar med singel fredag som han kaller en hyllest til Nav.

  • Endret

«Hallo, hallo, NAV-kontor, kan du putte penger på min konto», heter det i teksten på sangen som rett og slett heter «NAV».

– Låten er en hyllest til storebror, vår grunnpilar i tykt og tykt. Du gir oss trygghet i usikre tider. Nav min bror, jeg elsker deg. Jeg begynte på låten da Aetat ble til Nav i 2006–07. Den har fulgt meg siden. Den har vært gjennom flere reformer akkurat som Nav, lyder det fra Yousef Hadaoui i karaktertisk stil.

Hadaoui er kjent fra «Svart Humor», som både er hans egen kanal i sosiale medier så vel som et program på NRK 3, og NRKs «Satiriks». Han er en forkjemper for samfunnskritisk satire – noe han ble priset for i fjor, da han fikk Oslo bys kunstnerpris for å lage humor om fordommer og religion.

I 2019 kom også biografien «Pappa elsker Fleksnes!", skrevet sammen med Kjartan Brügger Bjånesøy. Nå i mars hadde Yousef Hadaoui gledet seg til å være programleder for Spellemannprisutdelingen, og fastslo overfor NRK:

– Jeg går fra moromann til Spellemann.

Men selv om Spellemannshowet ble koronaavlyst, er Hadaoui likevel klar som spellemann på egen låt – spekket med svart humor. Han har laget musikk tidligere, men lagt ut på YouTube. «NAV» blir hans første låt via storselskapet Universal Music.

Til toppen