Svart Humors Yousef Hadaoui «hyller» Nav i ny låt

Komikeren og skuespilleren Yousef Hadaoui, kjent som mannen bak Svart Humor, er klar med singel fredag som han kaller en hyllest til Nav.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

«Hallo, hallo, NAV-kontor, kan du putte penger på min konto», heter det i teksten på sangen som rett og slett heter «NAV».

– Låten er en hyllest til storebror, vår grunnpilar i tykt og tykt. Du gir oss trygghet i usikre tider. Nav min bror, jeg elsker deg. Jeg begynte på låten da Aetat ble til Nav i 2006–07. Den har fulgt meg siden. Den har vært gjennom flere reformer akkurat som Nav, lyder det fra Yousef Hadaoui i karaktertisk stil.

Hadaoui er kjent fra «Svart Humor», som både er hans egen kanal i sosiale medier så vel som et program på NRK 3, og NRKs «Satiriks». Han er en forkjemper for samfunnskritisk satire – noe han ble priset for i fjor, da han fikk Oslo bys kunstnerpris for å lage humor om fordommer og religion.

I 2019 kom også biografien «Pappa elsker Fleksnes!", skrevet sammen med Kjartan Brügger Bjånesøy. Nå i mars hadde Yousef Hadaoui gledet seg til å være programleder for Spellemannprisutdelingen, og fastslo overfor NRK:

– Jeg går fra moromann til Spellemann.

Men selv om Spellemannshowet ble koronaavlyst, er Hadaoui likevel klar som spellemann på egen låt – spekket med svart humor. Han har laget musikk tidligere, men lagt ut på YouTube. «NAV» blir hans første låt via storselskapet Universal Music.

Powered by Labrador CMS