Svein Ove Hansli og Monika Aaserud til Nationen.
Svein Ove Hansli og Monika Aaserud til Nationen.

Svein Ove Hansli blir nyhetsredaktør i Nationen. Monika Aaserud ansatt som publiseringsleder

Irene Halvorsen har satt sin nye ledergruppe: Hilde Havro blir debattleder, mens Kato Nykvist og Aleksander Gjermundshaug fortsetter som politisk redaktør og reportasjeleder.

Sjefredaktør Irene Halvorsen lyste for en tid siden ut en håndfull lederstillinger i redaksjonen. Disse er nå besatt - med to spennende ansettelser utenfra: 

Svein Ove Hansli (41) er ansatt som nyhetsredaktør i Nationen, melder avisa, og skriver om han:

- Hansli har lang erfaring fra NRK, som reporter, vaktsjef i Dagsrevyen og redaksjonssjef i NRKs avdeling for politikk og økonomi, der han har ledet høykompetente folk gjennom krevende digitale endringer. Hansli har ledet komplekse prosjekter, som planlegging og gjennomføring av NRKs valgdekning i 2015, i alle kanaler og på alle plattformer. Også det kommende 2017-valget har han avgjørende planleggingsansvar for.

Hansli er fra jordbruksdistriktet Vinje i Telemark og har bakgrunn fra skientusiastenes blad Fri Flyt. Svein Ove Hanslis leder- og endringskompetanse blir gull verdt for oss. Hans gründerinnstilling kommer som en ekstra bonus, sier sjefredaktør Irene Halvorsen. Hansli får overordnet ansvar for Nationens innhold på mobil, nett, brett, papir og TV.

Han blir sentral i vårt strategiske arbeid med å knytte sammen redaksjonelt og kommersielt arbeid, samt å utvikle journalistikken slik at Nationen blir mer relevant for alle. Hansli tiltrer senest 1. september.

 

Samtidig er Monika Aaserud (31) ansatt som ny publiseringsleder i Nationen. Om henne skriver avisa:

- Aaserud har lang erfaring fra redaksjoner på Østlandet og i Nord-Norge. Hun har jobbet som flermedial journalist i iTromsø og som frontsjef i iFinnmark. Hun har kompetanse fra TV-produksjon i TVRomerike, radioerfaring fra NRK Østlandssendingen og jobber i dag som nettjournalist i Nationen. Aaserud får operativt ansvar for å iverksette Nationens publiseringsstrategi, i tett samarbeid med nyhetsredaktør og reportasjeleder.

- Aaserud har imponert alle i Nationen, med sin kunnskap, entusiasme og pågangsmot. Hun har i løpet av svært kort tid løftet Nationens journalistikk og styrket oss digitalt, sier sjefredaktør Irene Halvorsen.

I tillegg til Aaseruds dype forståelse for hvordan man må jobbe med journalistikk i vår tid, har hun betydelig kunnskap og erfaring fra og om Nationens spesielle nisje, skriver avisa:

Aaserud er odelsjente fra Enebakkneset med den unike kombinasjonen av nå å være både kalkunbonde og redaktør. Aaserud tiltrer i løpet av juni.

 

Den nye rollen som debattleder og kommentator i avisa får Hilde Lysengen Havro (42), som de siste åra har vært næringslivsjournalist i Nationen. Hun har også fungert i prosjektstilling som nettopp debattleder og kommentator. Nå får hun jobben fast. 

Samtidig blir det klart at politisk redaktør Kato Nykvist (45) fortsetter som politisk redaktør, og Aleksander Gjermundshaug (33) fortsatt skal være reportasjeleder. 

I motsatt ende har flere ledere sluttet det siste året; Nyhetsredaktør Rino Andersen gikk av tidligere i vinter. Det samme gjorde digitalredaktør Linn de Lange. 

Til toppen