Göteborg, Sverige 20170930.
Demonstranter från Nordiska motståndsrörelsens (NMR) med sköldar, och fanor vid demonstrationen i centrala Göteborg på lördagen.
Foto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix
Göteborg, Sverige 20170930. Demonstranter från Nordiska motståndsrörelsens (NMR) med sköldar, och fanor vid demonstrationen i centrala Göteborg på lördagen. Foto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix (Adam Ihse / TT / NTB scanpix)

Svensk nynazist frikjent for mistanke om drapsplaner mot to journalister

Mannen er dømt til to og et halvt års fengsel for brudd på våpenloven.

En svensk nynazist er dømt til fengsel for brudd på våpenloven, men frikjent for mistanken om at han planla drap på to journalister.

Den 48 år gamle mannen ble i Sundsvall onsdag dømt til to og et halvt års fengsel.

I mannens hjem ble det funnet et stort antall våpen, våpendeler, en laserpeker og kommunikasjonsutstyr. Det ble også funnet en stresskoffert som var ombygd for å gjøre det mulig å avfyre et skjult våpen.

Påtalemyndigheten mener at mannen også samlet inn informasjon om to journalister som han planla å drepe. Men retten fant det ikke bevist at mannen hadde lagt konkrete planer om å utøve vold.

48-åringen er tilhenger av den nynazistiske organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM), hvor han i en periode skal ha hatt en lederrolle.

I Norge søkte DNM tidligere i år om å ha stand under Arendalsuka. Søknaden ble imidlertid avslått.

Til toppen