Fremskrittpartiets Sylvi Listhaug i Stortinget under behandlingen av regjeringens krisepakke.
Fremskrittpartiets Sylvi Listhaug i Stortinget under behandlingen av regjeringens krisepakke. ( Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)

Sylvi Listhaug vil ikke gi NRK redusert arbeidsgiveravgift

– Med tanke på at lokalaviser over hele Norge nå blør fordi annonsemarkedet nesten har kollapset, er det ikke rimelig at NRK beholder disse pengene, sier Listhaug til Dagbladet.

Som en del av krisepakkene til norske selskaper og bedrifter, har regjeringen vedtatt en midlertidig reduksjon i arbeidsgiveravgiften.

I et intervju med Dagbladet tar Frps finanspolitiske talsperson, Sylvi Listhaug, til orde for at statseide NRK ikke skal få den reduksjonen i arbeidsgiveravgift, som følge av at de er finansiert over statsbudsjettet og dermed ikke lider av det samme inntektstapet som mange andre mediebedrifter gjør i disse dager. 

- NRK nyter også godt av reduksjonen i arbeidsgiveravgiften. Med tanke på at lokalaviser over hele Norge nå blør fordi annonsemarkedet nesten har kollapset, er det ikke rimelig at NRK beholder disse pengene, sier Listhaug til Dagbladet. 

NRK opplyser overfor Dagbladet at de sparer rundt 20 millioner kroner på redusert arbeidsgiveravgift i to måneder.

Til Medier24 sier NRKs organisasjonsdirektør Olav Hypher at det er for tidlig å si noe om hvordan NRKs økonomi blir påvirket av denne krisen. 

– NRK forholder seg til regjeringens tiltakspakke på lik linje med alle andre virksomheter og har ingen kommentarer til det politiske ordskiftet omkring denne. Det er for tidlig å si hvordan NRKs økonomi totalt sett vil bli påvirket av denne krisen, ettersom en rekke produksjoner avlyses og flyttes på samtidig som nyhetsdekningen krever mer ressurser enn normalt, skriver han i en e-post til Medier24. 

Til toppen