Noman Mubashir (t.h.) skulle ledet 17. mai-sendingen sammen med Dennis Vareide og Haddy N'Jie - men førstnevnte var i stedet streikende forrige uke.
Noman Mubashir (t.h.) skulle ledet 17. mai-sendingen sammen med Dennis Vareide og Haddy N'Jie - men førstnevnte var i stedet streikende forrige uke. (Foto: Tore Meek / Scanpix)

- Takk til NJ-medlemmene i Nettavisen for engasjementet. Det er prisverdig at de er uenig med sin egen redaktør

Noman Mubashir takker journalistene for at de valgte å beklage en publisering av et blogginnlegg fra Karine Haaland.

Karine Haalands bloggpost på Nettavisen.

Onsdag gikk Nettavisens journalister ut med en beklagelse til Noman Mubashir, i kjølvannet av et omstridt blogginnlegg fra tegner og spaltist Karine Haaland. 

Innlegget handlet om NRKs valg av Mubashir som programleder på 17. mai, og ble beskyldt for å være rasistisk.  

I en uttalelse fra NJ-klubben gjør de noe så sjeldent i norsk sammenheng som å si seg uenig i redaktørens avgjørelse. 

Journalistene «beklager på det sterkeste» at innlegget ble publisert, og «tar avstand fra at Nettavisen ble brukt som publiseringskanal for personangrep på Noman Mubashir», heter det. Journalistene avslutter uttalelsen slik: 

Haalands blogg er så langt unna en sunn innvandring- og integreringsdebatt at vi skammer oss. Så for hva det er verdt: Unnskyld.

Noman Mubashir, her på tilstede ved premierefest for dokumentarserien «Jævla homo» i fjor. Foto: Audun Braastad / Scanpix

På spørsmål fra Medier24 uttrykker Noman Mubashir takknemmelighet for beklagelsen. Han skriver i en sms: 

- Jeg vil gjerne takke NJ-medlemmene i Nettavisen for engasjementet. Det er prisverdig at de går offentlig ut og er uenige med sin egen redaktør. Det er uvanlig, men modig.

- Ytringsfriheten er hellig for meg og vi skal tåle sterke meninger. Vi må gjerne diskutere statskanalens valg av programledere til 17. mai også. Men vi skal ikke tåle grove personangrep og respektløse kommentarer, fortsetter Mubashir.

- Jeg håper vi kan gå videre nå og jobbe videre for en mer inkluderende, verdig og raus journalistikk, avslutter han. 

  • Tegner og blogger Karine Haaland er kjent med uttalelsene, men har ikke besvart Medier24s henvendelser om denne saken.
Til toppen