(Illustrasjonsfoto: Donald lærer barna koding)
(Illustrasjonsfoto: Donald lærer barna koding)

Tegneserie med kodeskole for kidsa. Donald Duck skal lære barn å lage spill

- Vi ønsker å senke terskelen og vekke barnas lyst til å lære seg å programmere ved hjelp av enkelt og visuelt Donald-innhold, sier redaktør Marius Horn Molaug.

I samarbeid med Minecraft-designeren Jens Bergensten og den frivillige bevegelsen Lær Kidsa Koding! skal Donald Duck lære barn å programmere.

Det forteller forlagshuset Egmont Publishing i en melding om prosjektet.

I fire uker på rad framover byr Donald Duck & Co. på historier med spennende datainnhold og en egen kodeskole.

- Hvor barna kan lære seg å programmere og skape sitt eget spill!, skriver Egmont.

Donaldkdoding_15

Kombinerer underholdning med læring

Ifølge forlaget har Donald Duck & Co. har lenge vært opptatt av å kombinere underholdning med læring på en morsom og visuell måte.

- Tidligere har bladet blant annet tatt for seg temaer som naturvitenskap, litteratur, kunst og historie. Denne gang er fokuset programmering, et tema som virkelig er i vinden, senest med nyheten om at programmering fra høsten blir valgfag på hele 146 ungdomsskoler.

- Programmering er blitt en ferdighet som samfunnet vårt trenger og vil trenge i stadig større grad fremover, men som de færreste har kunnskap om. Vi ønsker å senke terskelen og vekke barnas lyst til å lære seg å programmere ved hjelp av enkelt og visuelt Donald-innhold, sier Donald-redaktør Marius Horn Molaug.

Marius Molaug, Donald-redaktør.
Marius Molaug, Donald-redaktør.

Norsk og svensk hjelp

Donald programmeringsskole består av fire deler, laget i samarbeid med svenske CoderDojo og norske Lær Kidsa Koding.

Materialet gir en introduksjon til det visuelle programmeringsspråket Scratch. Dessuten bidrar Minecrafts sjefdesigner Jens ”Jeb” Bergensten med sine beste programmeringstips:

– Programmering er gøy og viktig å kunne nå for tiden, så derfor er det veldig kult at Donald velger å ta opp temaet.

- Jeg håper tipsene mine kan få flere barn interessert og kanskje det kan føre til mange kommende IT-stjerner!, sier Jens ”Jeb” Bergensten.

Står klare til å hjelpe skolene

– Å få en kodeskole inn i et så veletablert barneblad som ”Donald Duck & co” gjør at vi når et nytt publikum av både barn og voksne med budskapet vårt, sier Simen Sommerfeldt, grunnlegger av Lær Kidsa Koding! som driver over 75 kodeklubber og bistår mange skoler med undervisning.

Og han trør gjerne til på flere skoler framover:

- Når barna har prøvd de fine oppgavene i Donalds kodeskole, vil de forhåpentligvis spørre foreldrene eller læreren om de kan få lære dette på skolen. Og da er vi klare til å hjelpe lærerne!

  • Programmeringstemaene vil ducke opp i Donald Duck & Co. nr 15, 16, 17 og 18.
  • Programmeringsskolen er også tilgjengelig på nett: www.donald.no
Til toppen