Telenor kutter 170 stillinger på teknologi og fastnett

Kutter også kraftig i konsulentbruk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Oslo (NTB): Telenor kutter 170 stillinger i sin teknologiavdeling og fastnettsvirksomheten.

Telenor vil også fortsette å redusere bruken av eksterne konsulenter, som medfører at kontrakter med om lag 85 konsulenter vil bli avsluttet, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Telenor har i dag rundt 1.000 ansatte i teknologidivisjonen og i overkant av 400 ansatte i fastnettsvirksomheten. Grunnen til kuttene er fordi driften skal effektivisere.

– Organisasjonsendringer og overtallighet er krevende for dem som blir berørt, og vår jobb er nå å sørge for gode og ryddige prosesser med god informasjon, sier Svendsen.

De ansatte som mister jobben vil få beskjed innen 5. oktober.

– Vi skjønner det er behov for å gjøre ting raskere og mer effektivt, men synes tidspunktet er utfordrende nå som oljebransjen og hele leverandørindustrien står i kø for å kaste ut folk, sier konserntillitsvalgt for NITO, Harald Stavn, til ABC-nyheter.

Ifølge Stavn vil de fleste berørte få gode sluttpakker eller nyte godt av Telenors spesialordninger for ansatte over 58 år. De som etter det blir overtallige, vil få bistand til å søke jobber andre steder i konsernet. 

Powered by Labrador CMS