Kristine Meek blir direktør for kommunikasjon, rådgivning og analyse i Medietilsynet.
Kristine Meek blir direktør for kommunikasjon, rådgivning og analyse i Medietilsynet. (Foto: Martin Fjellanger)

FOLK

Telenor-topp Kristine Meek (39) bytter jobb - blir kommunikasjons­direktør i Medietilsynet

Ansatt som direktør for kommunikasjon, rådgivning og analyse i Medietilsynet. Kommer fra stillingen som leder for eksternkommunikasjon i Telenor Norge.

- Jeg er svært fornøyd med at Kristine Meek har takket ja til jobben. Med solid kommunikasjons­bakgrunn og teknologisk innsikt, vil hun styrke laget i Medietilsynet, sier direktør Mari Velsand i en melding onsdag morgen. 

Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.
Mari Velsand, direktør i Medietilsynet. Foto: Medietilsynet

Stillingen som direktør for kommunikasjon, rådgivning og analyse er nyopprettet:

– Et intensivt utviklingsarbeid gjennom høsten har blant annet resultert i beslutninger om ny organisasjonsstruktur og nye lederfunksjoner. Endringene reflekterer at Medietilsynet ønsker å bli mer utadrettet og vil styrke sitt arbeid med analyse og innsikt på medieområdet, sier Velsand.

Gleder seg

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på nye og viktige utfordringer i Medietilsynet, sier Kristine Meek i meldingen.

– Vi står i en omveltende digital revolusjon som i aller høyeste grad påvirker medielandskapet og i ytterste konsekvens våre demokratiske prosesser. Her har Medietilsynet en utrolig viktig rolle både som tilsyn og rådgiver innenfor medieutviklingen, sier hun.

Meek kommer fra stillingen som leder av eksternkommunikasjon i Telenor Norge. Hun har tidligere vært leder for samfunnsansvar samme sted og har også ledet internkommunikasjon i Telenor India.

Før hun startet i Telenor i 2010 jobbet hun som kommunikasjonsrådgiver i Geelmuyden.Kiese. Meek har også vært journalist i flere aviser. Hun er utdannet sosiolog ved Universitetet i Oslo og kommer fra Vestby.

 

Varsler flere endringer

De organisatoriske endringene i Medietilsynet medfører at ledergruppen reduseres fra seks til fire personer, og at innholdet i flere av lederstillingene endres, heter det i meldingen. 

– De to siste lederstillingene, direktør for juridiske og regulatoriske spørsmål og direktør for fellestjenester, blir utlyst i løpet av kort tid, opplyser direktør Mari Velsand.

Endringene er planlagt iverksatt etter påske.

 

Til toppen