I august så nordmenn mellom 10 og 79 år i snitt 92 minutter TV hver dag. Det er 16 minutter mindre enn i samme måned i fjor. I bildet: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.
I august så nordmenn mellom 10 og 79 år i snitt 92 minutter TV hver dag. Det er 16 minutter mindre enn i samme måned i fjor. I bildet: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. (Vidar Ruud / NTB Scanpix)

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen tar permisjon fra NRK

Skal studere på Forsvarets høgskole fra midten av januar til påsken 2020, skriver VG.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen skal studere på Forsvarets Høgskole, og tar med det permisjon fra jobben i NRK, skriver VG. 

– Det stemmer, og det gleder jeg meg til. Dette er noe som er veldig relevant for jobben min, det handler om samfunnets sårbarhet, hybride trusler, krisehåndtering og mer kunnskap om sikkerhets- og forsvarspolitikk, sier kringkastingssjefen, som kommer til å sitte på skolebenken fram til påske, sier han til VG. 

Mange profilerte samfunnstopper har tatt lederkurset på Forsvarets Høgskole, blant dem Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund. Kurset varer i ti uker. 

Det er enda ikke klart hvem som konstitueres i rollen som kringkastingssjef i perioden Eriksen sitter på skolebenken. 

– En annen kommer til å fungere i min rolle. Men ettersom jeg først tirsdag denne uka fikk vite at jeg ble tatt opp på dette kurset, kan jeg ikke si så mye mer om det, sier han til avisa. 

Til toppen