Tidal-saken til Dagens Næringsliv er årets digitale historie. Tolga-saken er årets nasjonale nyhets­dekning
(Erik Waatland)

Medieprisene i Bergen:

Tidal-saken til Dagens Næringsliv er årets digitale historie. Tolga-saken er årets nasjonale nyhets­dekning

Samtidig stakk Fædrelandsvennen og «Jenta på broen» av med prisenb for årets lokale nyhetsdekning og Klar Tale er årets nisjenettsted.

De neste prisene som skal deles ut er prisene for årets lokale nyhetsdekning, årets nasjonale nyhetsdekning, årets nusjenettsted og årets digitale historie. 

Første ut var årets lokale nyhetsdekning. 

– De speiler viktigheten av landet, sa konferansier Trine O. Rolfsrud fra scenen. 

Fædrelandsvennen stakk av med den gjeve prisen. VG stakk av med prisen for årts nasjonale nyhetsdekning for Tolga-saken og SKUP-vinner DN hentet hjem prisen for årets digitale historie for saken om strømmetjenesten Tidal. 

 

Årets lokale nyhetsdekning

Fædrelandsvennen «Jenta på broen»

Dette skriver juryen: 

Her tar avisa sitt samfunnsoppdrag på alvor og stiller de riktige lokale spørsmålene i en nasjonal nyhetssak. Bakgrunnshistorien fortelles på en glimrende måte og gir leserne et godt innblikk i hele saken. Dette er lokaljournalistikk på sitt aller beste.

 

Årets nasjonale nyhetsdekning

VG «Tolgasaken»

Dette skriver juryen: 

Når mørk urett begås viser VG hvorfor det er så viktig å ha medier som evner å grave og sette søkelys på lyssky prosesser. Dette er midt i kjernen av samfunnsoppdraget – det ville ikke skjedd noe for disse brødrene om ikke VG tok jobben. En ekstremt viktig og grundig sak. Her forandrer VG verden!

 

Årets nisjenettsted

Klar Tale «Klartale.no»

Dette skriver juryen: 

Et virkelig nisjenettsted for en viktig målgruppe. Alle skal ha mulighet til å holde seg oppdatert og følge nyhetsbildet. Nettstedet er fremtidsrettet og har blant annet egen opplesningsfunksjon knyttet til artiklene på siden, der leserne selv har valgmuligheter for innstilling. Flere burde se til Klar Tale for hvordan historier tilrettelegges og fortelles.

 

Årets Digitale historie

Dagens Næringsliv «STRØMMEKUPPET. Tidals manipulering av lyttertall.»

Dette skriver juryen: 

Det er nesten så man ikke tror det man leser. Her avslører DN noe som får internasjonale konsekvenser og som rocker en hel musikkverden. Historien er glitrende fortalt, med nyskapende arbeidsmetoder. Alle elementer gjør dette til en sømløs fortelling hvor leseren dras videre gjennom hele historien. Imponerende gravearbeid som resulterer i en av de mest spektakulære sakene i 2018. Bravo!

 

Årets WebTV-serie

VG «Vegard x Funkygine»

Serien er noe så sjeldent som ei real sjarmbombe fylt av humor, raushet, varme og kjærlighet. Dette er så mye mer enn en treningsserie, og er viktig og nyttig for seere i alle aldre. Formspråket er nyskapende, og kombinasjonen av klipp, foto og to engasjerende hovedpersoner gjør dette til årets beste webTV-serie.

 

Excellence: Årets redaksjonelle event

Nationen «Nationen til heile nasjonen»

Her snakker Nationen til menigheten sin. Snakk om å ta leserne på alvor og flytte debatten ut der hvor folket er. Nisjeavisen viser at de har stålkontroll på sitt marked, og jubilerer med en imponerende bredde i temaer og arenaer.

 

Årets redaksjonelle event

NRK «NRKs plastprosjekt 2018»

Når hele landet plukker plast, ja da vet man at man har lykkes. Ved å ta hele NRK i bruk, satte prosjektet dagsorden og ga et unikt publikumsengasjement. Prosjektet viser at godt og vesentlig innhold, publisert på riktig måte til riktig tid, kan vokse utenfor sine egne plattformer. NRK demonstrerer her hvor stort engasjementet kan bli når man samarbeider med gode partnere og spiller flere på lag.

Til toppen