Tidligere Ap-topp, statssekretær, taleskriver - og før det pressemann og redaktør gjennom mange år: Hans Kristian Amundsen.
Tidligere Ap-topp, statssekretær, taleskriver - og før det pressemann og redaktør gjennom mange år: Hans Kristian Amundsen. (Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix)

Tidligere Ap-topp og pressemann Hans Kristian Amundsen har fått ny jobb: Konstituert som konserndirektør i Bane Nor

Trakk seg som sekretariatsleder for noen uker siden - men tenkepausen ble ikke lang.

  • Endret

Tidligere sekretariatsleder for Arbeiderpartiet på Stortinget, Hans Kristian Amundsen, har fått ny jobb i Bane Nor.

Amundsen er konstituert som konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt og går med det inn i ledergruppa, opplyser Bane Nor på sine nettsider. Bane Nor er navnet på selskapet som overtok det meste av tidligere Jernbaneverkets oppgaver.

Amundsen trakk seg som sekretariatsleder i for Aps stortingsgruppe 28. januar, ifølge ham selv på grunn av samarbeidsproblemer med partisekretær Kjersti Stenseng.

Amundsen har vært pressemann det meste av yrkeskarrieren, og har erfaring fra blant annet Dagbladet, Finnmark Dagblad og Arbeiderbladet. Mest kjent er han likevel fra Nordlys, hvor han var sjefredaktør i ni år fram til 2011.

Da ble han hentet til regjeringsapparatet i den rødgrønne regjeringen - først som statssekretær i Fiskeri- og kystdepartementet. Allerede samme vår ble han hentet til Statsministerens kontor, med ansvar for pressesaker, og ble en av Jens Stoltenbergs nærmeste medarbeidere. Amundsen er blant annet kjent for å ha skrevet de fleste og viktigste talene etter 22. juli. 

Etter valget i 2013 fikk Amundsen ny rolle som sekretariatsleder for Arbeiderpartiet på Stortinget.

 

Til toppen