Tidligere Ap-rådgiver Harald Jacobsen begynner i Kommunalbanken.
Tidligere Ap-rådgiver Harald Jacobsen begynner i Kommunalbanken.

FOLK

Tidligere Ap-rådgiver Harald Jacobsen er ansatt som senior rådgiver for bærekraft og myndighetskontakt i Kommunalbanken

Jacobsen forlot jobben på dagen da Trond Giske fikk vervet som finanspolitisk talsmann fremfor Marianne Marthinsen. Nå har Ap-rådgiveren selv byttet beite.

Han kommer fra stillingen som finanspolitisk rådgiver for Arbeiderpartiets stortingsgruppe, opplyser Kommunalbanken i en pressemelding.

– Kommunalbanken er en viktig norsk institusjon som bidrar til velferd i hele landet. Samtidig har Kommunalbanken vært tydelige på at de ønsker å bruke sin posisjon til å bidra til et grønt skifte i kommunesektoren. Jeg gleder meg til å bli en del av dette miljøet og ser frem til å bidra til at banken når sine bærekraftsmål og at nasjonale politikere blir bedre kjent med virksomheten, sier Harald Jacobsen i meldinga.

Jacobsen forlot jobben som Ap-rådgiver på Stortinget på dagen da det ble kjent at den finanspolitiske talskvinnen Marianne Marthinsen ikke fikk fortsette i vervet i partiet.

Den tidligere Ap-rådgiveren er utdannet siviløkonom fra NHH og har jobbet som finanspolitisk rådgiver siden 2010.

Jacobsen får ansvaret for Kommunalbankens samfunnsansvarsarbeid og skal blant annet bidra til å videreutvikle bankens posisjon som en ledende aktør innen grønn finans.

Videre vil han også ha ansvaret for bankens samfunns- og myndighetskontakt.

 – Vi er veldig glade for å få med Harald Jacobsen med på laget. Han har solid erfaring fra offentlig forvaltning, dyp samfunnsforståelse og sterk økonomisk kompetanse. Vi er sikre på at han vil hjelpe oss å styrke bankens samfunnsansvarsarbeid og å ivareta den viktige dialogen med våre interessenter, sier Tor Ole Steinsland, kommunikasjonsdirektør i Kommunalbanken i meldinga.

Jacobsen tiltrer stillingen i januar 2018. 

Til toppen