MARIENLYST - NRKs hovedkontor.
MARIENLYST - NRKs hovedkontor. (Foto: Wikimedia Commons)

Tidligere sommervikar i NRK brukte gammelt ID-kort til milliontyveri av fotoutstyr

Mannen i 20-åra har tilstått tyverier etter politiaksjon.

  • Endret

Arendal (NTB): En tidligere sommervikar i NRK Sørlandet er siktet for tyveri av fotoutstyr for 1 million kroner. Mannen skal ha brukt sitt gamle adgangskort for å ta seg inn på utstyrslageret på Marienlyst.

NRK anmeldte i april tyveri av store mengder fotoutstyr fra utstyrsrommet. I juli gikk politiet til aksjon hjemme hos den nå siktede mannen i Aust-Agder. Der fant de til sammen 49 gjenstander, mange av dem merket NRK og TV 2, skriver Aftenposten.

– Mistenkte, som er i slutten av 20-årene, har i avhør tilstått å stå bak tyveriene, sier politioverbetjent Jens Martin Reiersølmoen i Agder politidistrikt.

Mannen tok seg sist inn på NRK-huset i mai i år. Hver gang var framgangsmåten den samme, ifølge kommunikasjonssjef Hilde Ebeltoft Skaugrud.

– Han har brukt sitt utdaterte og ikke fungerende adgangskort og en NRK-jakke til å lure seg inn på utstyrslageret på Marienlyst. Han dukket opp på kveldstid og oppga til vekterne at han jobbet for NRK, sier hun.

Ifølge mannens nettside har han drevet med utleie av fotoutstyr. Han har også solgt utstyr til et produksjonsselskap i Oslo. Dette utstyret er nå levert tilbake til NRK.

(©NTB)

Til toppen