TV 2.
TV 2. (Foto: Breistein, Emil Weatherhead)

Tidligere TV 2-ansatt dømt til tre års fengsel for grovt bedrageri mot kanalen

Aktor ville ha tre år og seks måneder, nå er mannen dømt til tre års fengsel, skriver BA.

Saken oppdateres

En tidligere TV 2-ansatt er dømt til tre års fengsel for grovt bedrageri mot kanalen, skriver Bergensavisen, som omtalte dommen først.

Siktelsen gikk på underslag for i overkant av 23 millioner kroner, og saken gikk for retten torsdag i forrige uke. Mannen har tilstått å ha bestilt teknisk utstyr som ble disponert av et selskap han var medeier i, men som han har fått TV 2 til å betale for.

Aktor la ned påstand om tre år og seks måneder fengsel. Nå er mannen dømt til fengsel i tre år.Ifølge dommen idømmes han ikke saksomkostninger. 

Mannens advokat Erik Ulvesæter sa til Medier24 i forrige uke at han mente aktors påstand var for høy, ettersom mannen har tilstått bedrageriet, og sørget for at TV 2 har fått tilbake deler av utstyret. Advokaten har nå fått gehør.

– Det er seks måneder mindre enn aktor påsto. Sånn sett er jeg tilfreds med dommen, sier forsvarer Erik Ulvesæter til BT.

TV 2s organisasjons- og kommunikasjonsdirektør, Sarah Willand, var avventende til dommen da Medier24 snakket med henne i forrige uke, men sa samtidig at hun var glad for at mannen hadde tilstått, og lagt alle kortene på bordet tidlig i prosessen. 

– Vi er fornøyd med at han tilstod og at han har samarbeidet, så vi har fått mesteparten av utstyret vårt tilbake. Det har vært en tung sak for de involverte, og er glade for at det nå kan settes punktum og at vi kan se framover, sier Willand til Medier24 og legger til: 

– Jeg har ikke noe kommentarer til stdaffelengden, utover at vi er glade for at han har samarbeidet underveis. 
Til toppen