Per-Jarle Heggelund blir kommentator igjen.
Per-Jarle Heggelund blir kommentator igjen. (Foto: Strive / Øyvind Molander)

FOLK

Tidligere TV 2-profil returnerer til kommentator­boksen

– Det er et privilegium, sier Per-Jarle Heggelund i en pressemelding.

Per-Jarle Heggelund var fotballkommentator hos TV 2 fram til 2016. Nå returnerer han til kommentatorboksen, hvor han skal kommentere italiensk fotball på streamingtjenesten Strive

– Dette gleder jeg meg til. Det er et privilegium å få være med å bygge opp en ny satsing i Norge på to av verdens beste ligaer, sier Heggelund i en pressemelding. 

VG omtalte saken først

Strive og IMG har rettighetene til å sende spansk og italiensk fotball i Norge, og har ifølge VG hatt engelskspråklige kommentatorer fram til nå. 

Kristian Hysén, administrerende direktør i IMG Sweden, selskapet bak Strive, sier til VG at dette i hans øyne er rett vei å gå for selskapet. 

– Dette er en naturlig utvikling for Strive. Vi ønsker å være fotballfolkets kanal, og da er det en del av pakken at du kan velge hvilket språk du vil ha kampen kommentert på. Jeg er veldig glad for rekrutteringene vi har gjort, sier Hysén i meldingen. 

De andre norske kommentatorene er Magnar Kvalvik, Even Braastad, Endre Lübeck og Sverre Enitch. 

Fra venstre: Even Braastad, Per Jarle Heggelund, Sverre Enitch, Endre Lübeck, Magnar Kvalvik. Foto: Øyvind Molander / Strive
Til toppen