Tiril Mettesdatter Solvang - her fra da hun var live fra Lisboa før Eurovision-finalen i 2018 - vender tilbake til NRK.
Tiril Mettesdatter Solvang - her fra da hun var live fra Lisboa før Eurovision-finalen i 2018 - vender tilbake til NRK. (NRK TV)

FOLK

Tiril Mettesdatter Solvang (24) vender tilbake til NRK - er fast ansatt hos innenriksredaksjonen

– Jeg gleder meg til å komme tilbake, sier hun til Medier24.

Tiril Mettesdatter Solvang (24) er fast ansatt som journalist i NRK Innenriks. Dermed forlater hun Dagens Næringsliv, der hun har vært tilknyttet nyhetsredaksjonen i en prosjektstilling siden januar.

Solvang har tidligere jobbet to år i NRK, blant annet i kulturavdelingen. 

– Jeg har jobbet i NRK tidligere, og jeg trivdes utrolig godt der. Det er veldig dyktige kollegaer og et godt miljø. Jeg gleder meg til å komme tilbake, sier Solvang til Medier24.

– Samtidig må jeg også få si at det blir vemodig å forlate gode kollegaer i Dagens Næringsliv. Det har vært en veldig fin tid, og jeg har lært utrolig mye og fått mange gode venner, legger hun til. 

Nå ser hun frem til å sette dagsorden med sin egen journalistikk i statskanalen.

– Innenriks-redaksjonen dekker veldig bredt, noe som gjør at du har et stort utgangspunkt til å sette dagsorden og utvikle gode egensaker. Det er utgangspunktet mitt, sier Solvang. 

– Jeg håper og tror jeg har mye å bidra med. Unge journalister har kanskje en litt annen tankegang enn de som har jobbet i mange år, og når unge og eldre journalister jobber sammen blir det en god miks, sier hun. 

Hun har journalistutdannelse fra Høgskulen i Volda, med spesialisering innen radio- og TV, fra 2017. 

Til toppen