SPENT: Tynsetingens redaktør Erland Vingelsgård (foran), journalist Tore Rasmussen Steien (til høyre) og Alvdalmiv-redaktør, journalist og daglig leder Ivar Thoresen er spent på mottakelsen når nettavisa tynsetingen.no lanseres mandag.
SPENT: Tynsetingens redaktør Erland Vingelsgård (foran), journalist Tore Rasmussen Steien (til høyre) og Alvdalmiv-redaktør, journalist og daglig leder Ivar Thoresen er spent på mottakelsen når nettavisa tynsetingen.no lanseres mandag. (Foto: Innsendt)

To nye lokale nettaviser har sett dagens lys. Tynsetingen og iSolør på lufta

HedmarksRadioene starter nettavis, og Alvdal midt i væla får en søster.

Gründerånden lever i beste velgående landet rundt, og det popper stadig opp nye nettaviser, det være seg nisjeaviser eller lokale medier.

Nå har to nye sett dagens lys, melder henholdsvis iSolør.no og Tynsetingen.no.

Begge satsingene kommer «på ryggen» av eksisterende mediebedrifter, som vil skape synergier og nå enda flere ved å lage lokale nettaviser. 

Ny abonnementsbasert nettavis

I dag mandag 2. mai kommer altså Tynsetingen.no på lufta. Bak etableringen står nettavisen Alvdal midt i væla, som i fjor gjenopplivet seg selv på alvdalmiv.no.

Det som skiller Alvdal midt i væla fra de fleste andre lokale prosjekter, er at avisa er abonnementsbasert, og det vil Tynsetingen.no også bli.

- Fra og med i dag og en liten stund framover vil alle artikler på www.tynsetingen.no ligge åpne og tilgjengelige for alle. Gradvis vil flere og flere artikler kreve abonnement og innlogging for å kunne leses, slik det ble gjort med www.alvdalmiv.no i fjor, skriver initativtakerne i en melding om etableringen.

Abonnentene på én av avisene, vil automatisk få tilgang til begge, heter det. Alvdal midt i væla har på ett år knyttet til seg solide 700 heldigitale abonnenter, som betaler opp mot 1500 kroner i året.

tynsetingen

Skal speile bygdelivet

Ambisjonen for Tynsetingen er å «speile bygdelivet på Tynset», og samtidig utnytte synergiene ved å ha to nettaviser i samme region. Men det skal være to forskjellige produkter, understrekes det.

– Alvdal og Tynset har mye til felles, selv om mye også er ulikt. Vi tror vi gjennom å starte lokal nettavis på Tynset kan gjør totalproduktet og dermed også Alvdal midt i væla bedre, sier journalist Erland Vingelsgård i en melding om lanseringen. 

Han blir redaktør for tynsetingen.no, og vil fortsatt skrive for begge aviser.

Vingelsgård utgjør sammen med Tore Rasmussen Steien og Ivar Thoresen den faste redaksjonelle staben – en stab med til sammen over 70 års medieerfaring fra lokal- region- og riksaviser.

I tillegg kommer et nettverk av frilansere både på Tynset og Alvdal som skal hjelpe til med tekst og bilder fra smått og stort i de to kommunene.

GLEDER SEG: iSolør.no, SolørRadioen og SolørMagasinet skal utfylle hverandre, sier initativtakerne - her ved Bjørn-Martin Brandett og Andreas Krantz. (Foto: Innsendt)
GLEDER SEG: iSolør.no, SolørRadioen og SolørMagasinet skal utfylle hverandre, sier initativtakerne - her ved Bjørn-Martin Brandett og Andreas Krantz. (Foto: Innsendt) Foto: Innsendt

Trapper opp på Hedmark

Et par-tre steinkast lenger sør trapper HedmarksRadioene opp sin multimediale satsing.

Også her etableres nettavisen «på ryggen» av etablerte mediebedrifter. Selskapet driver flere lokale radiokanaler i fylket, og nå lanserer SolørRadioen i samarbeid med SolørMagasinet nettavisen iSolør.no.

- Ideen om å lansere en nettavis har vi hatt lenge, og vi har vel drevet konkret med dette et års tid nå. Nå følte vi at brikkene falt på plass, og at vi hadde landet en del andre viktige prosjekter vi har drevet med som har vært tidkrevende, sier Bjørn-Martin Brandett.

isolor faksimile

Skal ikke ta betalt

Brandett er redaktør for alle de tre produktene. Og slår fast at vi her snakker om produkter som blir gratis å lese:

- Radioen er gratis å høre på og magasinet er gratis å lese. Det har aldri vært noe tema å ta betalt for nettartikler, og slik kommer det til å bli i fremtiden også, sier Brandett.

Han peker på at man driver et lite mediehus svært kostnadseffektivt, og har gode samarbeidspartnere og annonsører på laget. Og:

- Våre inntekter brukes utelukkende til å utvikle det lokale mediehuset. Vi har ingen eiere som sitter og krever en viss driftsmargin, forteller Brandett.

- Redaksjonelt vil radio, nett og magasin smelte mer sammen. Å tenke flermedialt er viktig i den tiden vi er, og alle mediene er unike på sin måte, fortsetter han.

iSolør.no er et samarbeidsprosjekt mellom HedmarksRadioene AS og Solør Media AS. Den tekniske løsningen er levert av Hamar Media, utgiverselskapet til Hamar Dagblad.

Til toppen