Tom Martin Kjelstad Hartviksen skal heretter lede GD.
Tom Martin Kjelstad Hartviksen skal heretter lede GD. (Foto: Eira Lie Jor)

Tom Martin Kjelstad Hartviksen (40) forlater Østlendingen - blir ny toppleder i GD

– Det er lett å si ja til en jobb som den i GD, men vanskelig å si opp jobben i Østlendingen, sier han.

Tom Martin Kjelstad Hartviksen forlater stillingen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Østlendingen, og ble i dag presentert som ny ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Gudbrandsdølen Dagningen.

Hartviksen sier han gleder seg til jobben, men at det har vært en vanskelig prosess.

– Det er lett å si ja til en jobb som den i GD, men vanskelig å si opp jobben i Østlendingen. Det har vært en periode med mange tanker og vurderinger. Det handler om både jobb og familie. Ut fra en totalvurdering har jeg takket ja til GD, sier han til Østlendingen

– At jeg er ønsket til den største avisen i Innlandet forteller også noe om den utviklingen som Østlendingen har hatt. Det har vært fire flotte år, og jeg har opplevd et ekte engasjement for avisen fra både ansatte og lesere, fortsetter han.

Hartviksen har jobbet i Østlendingen i litt over fire år, og har tidligere vært sjefredaktør i Rjukan Arbeiderblad og Kragerø Blad.

Han har også jobbet for Østerdølen, Hamar Arbeiderblad og Hamar Dagblad.

Nå bytter han ut Elverum med Lillehammer, men grunnet seks måneder oppsigelsestid i Østlendingen starter han ikke i GD før seinest nyttår. 

– Jeg har alltid likt Lillehammer. For meg så er det som hjembygda Trysil – bare at den er her skalert opp i et større format, sier han til GD.

GDs styreleder Thor Svegården sier til avisen at styret har gjort et valg «ut fra kvalifikasjoner og erfaring».

– Tester har vist at Tom Martin Kjelstad Hartviksen er en tydelig leder som viser stor grad av empati, sier Svegården. 

Til toppen